search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:25
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ξεπέρασε το «κόκκινο» στα νησιά – Μεγάλη «πίεση» στην Κρήτη

19.08.2021 08:25
kentro_athinas-new

Σε υψηλό επίπεδο εγρήγορσης βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας για την αυξανόμενη πίεση του τέταρτου κύματος.

Στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ στην Κρήτη η πίεση είναι ιδιαίτερα έντονη ενώ η αύξηση της θετικότητας των τεστ σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου έχει περάσει κατά πολύ το όριο συναγερμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, χθες νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 282 ασθενείς, δηλαδή 24 περισσότεροι σε σχέση με την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Τετάρτη 11/8 ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ήταν 226 και την Τετάρτη 4/8 ήταν 192.

Αντίστοιχα χθες καταγράφηκαν 290 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία, που είναι και ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων εισαγωγών σε αυτό το τέταρτο κύμα. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 240 ασθενείς. Υψηλός είναι και ο αριθμός των θανάτων, καθώς χθες έχασαν τη ζωή τους λόγω της νόσου 25 ασθενείς.

Στο κόκκινο νησιά

Το ποσοστό θετικότητας των εργαστηριακών τεστ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στο 3,64% από 3,05% που ήταν μία εβδομάδα πριν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 4% που είναι το όριο συναγερμού ήταν η θετικότητα σε Νάξο (9,6%), Μύκονο (6,04%), Πάρο (5,78%), Χανιά (4,59%), Θεσπρωτία (4,57%), Ηράκλειο (4,13%) και Τήνο (4,09%).

Αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς

Θετικά πάντως είναι τα πρώτα μηνύματα για την πρόθεση εμβολιασμού των πολιτών μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Οπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδες προγραμματίστηκαν 30.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης ενδεχομένως από αδειούχους που επέστρεψαν από τις διακοπές τους και θέλησαν να θωρακιστούν ενόψει του χειμώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών είχε μειωθεί σε περίπου 30.000. Την Τρίτη διενεργήθηκαν 29.128 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 11.000 ήταν πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης (τρίτη δόση) σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και για άλλες ομάδες πληθυσμού όπως υγειονομικούς κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση σε ευπαθείς από Σεπτέμβρη – Εφικτή η ανοσία

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η χώρα – «Κλείδωσε» η τρίτη δόση

Μύκονος: Συνελήφθη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:24