Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μίας τουλάχιστον μερίδας λιπαρών ψαριών μία φορά την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά. Επίσης, βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και δρουν ενάντια στην αρθρίτιδα.
Έρευνα σε 32.000 γυναίκες στη Σουηδία που διήρκεσε περίπου 10 χρόνια, έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν συστηματικά ψάρι (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) παρουσίασαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας σχεδόν κατά 1/3.
Όσες πάλι είχαν εντάξει στη διατροφή τους τουλάχιστον μία μερίδα λιπαρού ψαριού ή τέσσερις μερίδες οποιουδήποτε άλλου ψαριού, μείωσαν τον κίνδυνο στο μισό.
Τα ψάρια αυτά είναι τα εξής:
Σολομός
Σκουμπρί
Φρέσκος τόνος
Πέστροφα
Σαρδέλα
Πηγή: onmed.gr
Διαβάστε επίσης:
Βιταμίνη C: Η αξία της για τα παιδιά μας
Ζάχαρη: Τι θα συμβεί αν την «κόψετε» – Τα αρνητικά συμπτώματα και η εξήγηση
Live τσακωμός Καπραβέλου – Βασιλακόπουλου για τις ΜΕΘ: «Μην μου κάνετε ηθικό μάθημα»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.