search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Σέρνεται» ο εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας

26.08.2021 16:56
police_new

Χαμηλά ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων μελών τους καταγράφουν τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα, το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ΕΛ.ΑΣ ανέρχεται στο 58%. Στο Λιμενικό, αναφέρεται ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει στο 64,5%, ενώ στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου έναν μήνα, το ποσοστό υπολογίζεται στο 53%.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξήγησε στην «Καθημερινή» ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα, από το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν π.χ. σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, τότε το ποσοστό των ανεμβολίαστων περιορίζεται στο 32%.

Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Αττική, έχει εμβολιαστεί μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%. Όπως σημειώνεται, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως π.χ. η Άμεση Δράση (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά κ.λπ.) το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο καθώς, όπως εξηγούν οι επιτελείς του Σώματος, εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα, που θεωρούν ότι η πανδημία δεν συνιστά πραγματική απειλή γι’ αυτά.

«Όχι» στρατιωτικών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Εν τω μεταξύ, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) από τη μία «δηλώνει υπέρμαχη του εθελοντικού εμβολιασμού. Δηλώνει υποστηρίκτρια της εκστρατείας ενημέρωσης των στρατιωτικών για τα οφέλη του εμβολιασμού αρκεί αυτή να επιτευχθεί πάνω σε αντικειμενική, ψύχραιμη και επιστημονική βάση και όχι μέσα από τρομολαγνικές πρακτικές».

Αλλά, από την άλλη, «με έγγραφό της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας του ζητά να μεσολαβήσει, ώστε να τροποποιηθούν τα διαλαμβανόμενα στη σχετική υπουργική απόφαση περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της εξαίρεσης από αυτόν των στρατιωτικών που υπηρετούν στις διάφορες Μονάδες Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, αφ΄ ενός γιατί μέχρι τώρα οτιδήποτε αφορούσε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαχειριζόταν από τον ίδιο τον οργανισμό (ΕΔ) και αφ΄ ετέρου δίδοντας τη δυνατότητα σε όσες/όσους στρατιωτικούς δεν επιθυμούν – για τους δικούς τους λόγους – να εμβολιαστούν κατά το τρέχον διάστημα κατά της COVD-19, να εξαιρεθούν του διαφαινόμενου μέτρου της αργίας/διαθεσιμότητας, αφού ο όρος απόλυση δεν υπάρχει για τα εν
ενεργεία στελέχη
».

Διαβάστε επίσης

Έγκλημα στη Μεσαρά: Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου (Videos)

Δυσοίωνος Θωμαΐδης: Εάν δεν ενταθούν οι εμβολιασμοί μπορεί να φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα ημερησίως

Θεσσαλονίκη: «Ανασταίνουν» wagοn restaurant του θρυλικού Orient Express (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:04