Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πανεύκολη συνταγή για αρωματικά και τραγανά κουλουράκια με φρέσκα και ώριμα σύκα που μπορούν να καταναλωθούν και σε περιόδους νηστείας διότι δεν περιέχουν αυγά, βούτυρο ή γάλα.
200 γραμμάρια σύκα αράντιστα (ώριμα)
500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
30 γραμμάρια αμαρέτο ή κονιάκ
1 κουταλάκι (κοφτό) του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 160ο C και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά εκτός από τη ζάχαρη, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
Στο μούλτι πολτοποιήστε τα σύκα, αφαιρώντας αν θέλετε τη φλούδα ή αν είναι αράντιστα και βιολογικά μαζί με αυτήν. Μπορείτε να τα λιώσετε εντελώς ή να αφήσετε και μερικά μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και το αραβοσιτέλαιο, προσθέστε το λικέρ αμαρέτο και τέλος τα πολτοποιημένα σύκα. Προσθέστε προσεκτικά και σιγά – σιγά το μίγμα των στέρεων υλικών στα υγρά και ζυμώστε απαλά με τα χέρια και για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και πλάστε κουλουράκια ή κόψτε μπισκότα με ένα κουπ – πατ. Ψήστε τα για 25 με 30 λεπτά.
Διαβάστε επίσης
Φρέσκο αρωματικό βούτυρο που ταιριάζει παντού
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.