search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:26
MENU CLOSE

«Επιτελικό φιάσκο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2193
2-9-2021
03.09.2021 07:00
fofi-new

«Αντί για επανεκκίνηση, όπισθεν ολοταχώς» σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επιτελικό φιάσκο άνευ προηγουμένου».

Σε δήλωσή της από τα Βίλλια, όπου βρέθηκε την Τετάρτη, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης με το φιάσκο του ανασχηματισμού απέδειξε ότι είναι όχι μόνο δεξιός, αλλά ένας αδέξιος και αδύναμος πρωθυπουργός. Ομολόγησε αυτό που δεν παραδεχόταν, την αποτυχία της κυβέρνησής του στις πυρκαγιές».


Για το Κίνημα Αλλαγής ο ανασχηματισμός αποτελεί «ομολογία πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών». Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις υπουργών, καταρρίπτει τον “μύθο” περί κεντρώας πολιτικής».

Ενώ για την επιλογή και την ανακοίνωση του ονόματος του Ευάγγελου Αποστολάκη για το νεοσυσταθέν υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που για την ώρα έμεινε στα χαρτιά, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «η άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει την Πολιτική Προστασία είναι η πλήρης απαξίωση του ίδιου του πρωθυπουργού».


«Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση, όπισθεν ολοταχώς» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, η οποία σημειώνει μάλιστα πως «από τη νέα κυβερνητική σύνθεση προκύπτει ότι το δήθεν μικρό κι ευέλικτο επιτελικό κράτος που ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνεται».

“Έχει χάσει πολυτιμο χρόνο”

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Κίνημα Αλλαγής αναφερόμενο στο μέτωπο της πανδημίας και των εμβολιασμών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης. «Έχουμε προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ανθρώπους πρώτης γραμμής από τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και αυτό στοίχισε πολύ ακριβά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.
«Σήμερα, αντί να σχεδιάζει πώς θα αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, επιλέγει τον ακραία διχαστικό λόγο για να κρύψει τις ευθύνες της. Η δε ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, που είναι τόσο απαραίτητη, έχει μείνει στα χαρτιά» συμπλήρωσε το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.


Σε αυτό το πλαίσιο, στη συνέντευξη που παραχώρησε η Φώφη Γεννηματά στο «Βήμα της Κυριακής» τόνισε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που η ίδια έβαλε όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο μισός – περίπου – πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος».


Για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «η πανδημία είναι εδώ ξανά απειλητική. Τις προάλλες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων». Ωστόσο, η Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της υποστηρίζοντας πως «τα νέα μέτρα θα κριθούν στην πράξη από την ύπαρξη και λειτουργία αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχου από τους μηχανισμούς του κράτους. Κάτι που μέχρι τώρα και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες δεν υπήρξε. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό».

Διαβάστε επίσης:

Εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη – Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Θεοδωράκης – Κατράκης: Έφυγαν την ίδια μέρα με 37 χρόνια διαφορά – Το σπαρακτικό αποχαιρετιστήριο μοιρολόι του Μίκη στον Μάνο (Video)

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη – Η ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:23