search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Ελλάδα-Κόσοβο: Η νίκη «γλίστρησε» από την Εθνική στο 90+2! (Videos)

05.09.2021 23:52
kosobo_gre_new

Ψυχρολουσία για την Εθνική Ελλάδος, που έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο 90+2’ της αναμέτρησης με το Κόσοβο.

Έτσι, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Πρόκειται για την τρίτη σερί ισοπαλία για την Εθνική μας, σε ισάριθμα παιχνίδια στο πλαίσιο των προκριματικών του μουντιάλ.

Από ελληνικής πλευράς το γκολ πέτυχε ο Τάσος Δουβίκας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ για τους Κοσοβάρους ισοφάρισε ο Μουρίκι.

Το 3-4-1-2 που επέλεξε ο Τζον φαν’τ’Σιπ με τους Δουβίκα και Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Ανδρούτσο, Τσιμίκα πολύ ψηλά στις πτέρυγες δεν φάνηκε να λειτουργεί καλά για την Εθνική ομάδα, καθώς η «γαλανόλευκη» ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να «χτίσει» σωστές επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, τα ελληνικά μετόπισθεν δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Κοσοβάρων, πέρα από κάποια «γεμίσματα» προς την περιοχή του Βλαχοδήμου.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, η Εθνική βρήκε το γκολ που ζητούσε. Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας είδε το κενό στην άμυνα του Κοσόβου, έβγαλε μία καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Τάσο Δουβίκα και ο 21χρονος επιθετικός δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Μούριτς, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα, δευτερόλεπτα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Δουβίκα με την Εθνική Ανδρών, μόλις στην 3η συμμετοχή του, δικαιώνοντας την επιλογή του Φαν’τ’ Σιπ να του δώσει φανέλα βασικού…

Στο β΄ μέρος η Ελλάδα είχε πλέον καλύτερη ψυχολογία και διαχειρίστηκε με ηρεμία το προβάδισμά της, χωρίς όμως και πάλι να γίνει ιδιαίτερα απειλητική στο αντίπαλο μισό. Δεν έψαξε, δεν κυνήγησε το δεύτερο γκολ κι αυτό το «πλήρωσε» στο τέλος…

Στο 67’ από κόρνερ του Ρασίτσα, ο Ραχμάνι έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, όμως η προσπάθειά του πέρασε μακριά απ’ τα γκολπόστ του Βλαχοδήμου. Στο 79’ ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά, ενώ στο 86’ ο Μουρίτσι βρήκε το χώρο για να πλασάρει λίγο άουτ.

Στο 90+2’ από «γέμισμα» στην περιοχή της Ελλάδας, ο Βλαχοδήμος δεν έκανε καλή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ο Χαντεργκιονάι με κεφαλιά «γύρισε» την μπάλα προς τα μέσα και ο Μουρίτσι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1, «σοκάροντας» τους παίκτες της «γαλανόλευκης» ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Πού θα βρείτε δωρεάν τη Δευτέρα

Δήμος Αθηναίων: Δημοτικό συμβούλιο «μόνο για εμβολιασμένους»;

Πυροβολισμοί με τραυματίες στο Πασαλιμάνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34