search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:58
MENU CLOSE

Bitcoin: Βολιώτης εξηγεί πως έχασε 10.000 €

08.09.2021 11:37
bitcoin_23

Θεώρησε ότι βρήκε ευκαιρία για μια μεγάλη επένδυση η οποία θα του επέφερε και πολλά κέρδη. Τελικά έχασε όλα τα λεφτά του. Βολιώτης μέσα στο καλοκαίρι δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αγγλία, προκειμένου να επενδύσει στο κρυπτονόμισμα, με μεγάλα κέρδη.

Οπως εξηγεί ο ίδιος του είπαν ότι εαν επένδυε σε μεγάλες εταιρίες νέων τεχνολογιών θα είχε πολλά κέρδη.

Ο ανυποψίαστος συμπολίτης, όπως αναφέρει το magnesia news διαβάζοντας στο διαδίκτυο την ραγδαία απόδοση κερδών από επενδύσεις σε bitcoin, δελεάστηκε από την προοπτική να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει το κομπόδεμά του και κατέθεσε χρήματα στον λογαριασμό που του έδωσε ο υποτιθέμενος χρηματιστής, με αποτέλεσμα να του … «χαρίσει» 10.000 €!

Το κέρδος που περίμενε να βγάλει δεν ήρθε ποτέ, καθώς τα χρήματά του μεταφέρθηκαν διαδοχικά σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς και… εξαφανίστηκαν, οπότε το θύμα κατέθεσε μήνυση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, μήπως εντοπιστούν ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, κάτι που όμως πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που καθημερινά δέχονται κλήσεις από το εξωτερικό, από δήθεν εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Ορισμένοι μιλούν Ελληνικά, πότε με σπαστή και πότε με κανονική προφορά, λέγοντας πως είναι από εταιρεία που ασχολείται με το forex και τις online επενδύσεις. Μάλιστα συμπολίτες που ζήτησαν να μην τους ενοχλήσουν ξανά, δέχονται κλήσεις από άλλο νούμερο και αναφέρουν το όνομα άλλης εταιρείας και χρησιμοποιούν άλλο ονοματεπώνυμο.

Η Αστυνομία και το cyberalert.gr, γνωρίζουν το συγκεκριμένο θέμα και το παρακολουθούν μιας και πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα εξαπάτησης παρόμοια με αυτή που είχε διαδραματιστεί πάλι στην Αγγλία, πάλι για δήθεν επενδυτικές υπηρεσίες από Έλληνες προς Έλληνες υποψήφια θύματα.

Πανελλαδικά, τα θύματα της συγκεκριμένης απάτης υπολογίζονται σε περίπου 3000.

Διαβάστε επίσης

Χανιά: Έβαλε GPS στα… άχυρα – Του τα έκλεψαν και τα ξαναβρήκε

Ζωγράφου: Στοιβάζουν 74 μαθητές νηπιαγωγείου σε κοντέινερ! (Video)

Σχολεία: Ξεκινά από σήμερα η δωρεάν διάθεση self-test για τους μαθητές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:56