search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:51
MENU CLOSE

Διονύσης Σαββόπουλος: Γιατί χαιρέτησε στρατιωτικά τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη

09.09.2021 10:11
SABBOPOULOS_MIKIS

Σωματεία συνθετών και τραγουδιστών εξηγούν γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος χαιρέτησε στρατιωτικά τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media καθώς θεωρήθηκε τουλάχιστον άκομψο να αποτίσει κάποιος φόρο τιμής σε βασανισθέντα από τη Χούντα με στρατιωτικό χαιρετισμό… Ωστόσο καλλιτεχνικά σωματεία εξηγούν τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό τον χαιρετισμό.

Συγκεκριμένα τα σωματεία Άσμα, Μέτρον και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών αναφέρουν ότι απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη τους για έναν ομαδικό αποχαιρετισμό στον μεγάλο συνθέτη.

Όπως σημειώνουν μάλιστα, «αρκετοί από εμάς συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα, προχωρήσαμε προς τη Μητρόπολη και δώσαμε τον τελευταίο ασπασμό μαζί. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε από τους πρώτους ο Διονύσης Σαββόπουλος».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται για τον χαιρετισμό: «τυχαίνει να γνωρίζουμε πως πάντα όταν τον έβλεπε τον χαιρετούσε ως «Κάπταιν, μάϊ κάπταιν» κάνοντας τρυφερή αναφορά στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών». Έτσι επέλεξε να τον αποχαιρετήσει και στη Μητρόπολη. Αφού αποχαιρετηθήκαμε όλοι, φύγαμε ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως άρμοζε άλλωστε στην περίσταση».

Μάλιστα τα σωματεία σχολιάζουν όσα γράφτηκαν, επισημαίνοντας «επειδή είδαμε σήμερα μια άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων, θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη μαρτυρία μας. Ένας άνθρωπος που χαιρετάει με συντριβή τον φίλο και δάσκαλό του δεν θα έπρεπε να χρειάζεται υπεράσπιση για οποιονδήποτε λόγο, να όμως που στην συγκεκριμένη περίπτωση τη χρειάζεται. Αυτά-και ας επιστρέψουμε στο μεγάλο γεγονός της απώλειας. Θα μας απασχολεί για καιρό».

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του – Λαοθάλασσα στο στερνό «αντίο» (Photos, video)

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρητική Γη έτοιμη να υποδεχτεί τον μουσικοσυνθέτη – Έφτασε στα Χανιά η σορός (Photos/video)

Γίνε αστέρι κι ουρανός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:46