search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:37
MENU CLOSE

«Μπάχαλο» στον αγιασμό στο Αμύνταιο: Ο αρχιμανδρίτης δεν ήθελε να φορά μάσκα (Video)

13.09.2021 22:29
agiasmos_new

Σε… «μπάχαλο» εξελίχθηκε ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αμύνταιου λόγω των αντιρρήσεων του ιερέα για τη μάσκα.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας πήρε το σταυρό ώστε να τον φιλήσουν τα παιδιά, με τη Λυκειάρχη να προτρέπει τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάσκα τους. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο ασπασμός του σταυρού από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη αλλά και των τοπικών αρχών, χωρίς μάσκα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος διέκοψε την τελετή λέγοντας: «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας! Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας! Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;».

Πηγή: GRTimes.gr

Διαβάστε επίσης

Μάστιγα τα πλαστά πιστοποιητικά: Δωροδόκησε με 500 ευρώ νοσηλεύτρια για να χύσει το εμβόλιο στο… πάτωμα (video)

Τραγωδία στην Σάμο: Δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους τύπου Τσέσνα

Κορωνοϊός: Με rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07