search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:40
MENU CLOSE

Χανιά: Καταδικάστηκε εργοδότης που εκβίαζε εργαζόμενους – Μία απίστευτη ιστορία

14.09.2021 11:46
ergdotis new

Εκβίαζε τους εργαζόμενους και τους υποχρέωνε να επιστρέφουν μέρος του μισθού τους στον ίδιο.

Μάλιστα είχε στήσει ολόκληρη κομπίνα. Τους πλήρωνε μέσω τραπέζης για να έχει αποδείξεις ότι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και μετά, με την απειλή της απόλυσης – ή της μη ανανέωσης της σύμβασής τους – τους υποχρέωνε να τους επιτρέψουν σε μετρητά και «μαύρα» ένα ποσό.

Τους εκβίαζε και ψυχολογικά λεγοντάς τους ότι θα τους άλλαζε εργασιακό περιβάλλον, συνθήκες εργασίας, συναδέλφους κλπ

Τελικά ο ασύδοτος εργοδότης οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την ημέρα και χωρίς το δικαίωμα αναστολής.

Κρίθηκε ένοχος από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για την πράξη της εκβίασης σε βάρος εργαζομένων.

Στην υπόθεση αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

«Χθες μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκιση, εργοδότη για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Έπειτα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο ότι ο εργοδότης τους, εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, προωθήσαμε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά “ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας».

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο, όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας»

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Επίσημο! Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης

Θρίλερ στo Μεσολόγγι: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά και κρανίο

Τραγωδία στην Σάμο: Δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους τύπου Τσέσνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06