search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:17
MENU CLOSE

Μετρό: Στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο της γραμμής 4 στην Κατεχάκη

15.09.2021 08:41
ametro new

Στην Κατεχάκη ξεκίνησαν οι εργασίες του πρώτου εργοταξίου της γραμμής 4 του μετρό, ενώ στην Ακαδημίας και τον Ευαγγελισμό προετοιμάζεται το κλείσιμο του χώρου του σταθμού, ώστε να ξεκινήσουν αρχαιολογικές ανασκαφές.

Θα ακολουθήσουν η λεωφόρος Βεΐκου στο Γαλάτσι  (το δεύτερο σημείο εισόδου μετροπόντικα) και η πλατεία Κολωνακίου, ενώ ενδέχεται να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο και διερευνητικές τομές στους σταθμούς στα Δικαστήρια και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Εχουν περάσει έξι μήνες από την υπογραφή της «μικρής» σύμβασης για την κατασκευή της γραμμής 4 (αφορά τις προπαρασκευαστικές εργασίες στις θέσεις των 15 σταθμών και των 9 φρεάτων) και σιγά σιγά τα πρώτα εργοτάξια ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη., όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή.

Η αρχή έγινε με το εργοτάξιο στην Κατεχάκη, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες εργασίες τόσο από τον ανάδοχο των προπαρασκευαστικών εργασιών όσο και από τον ανάδοχο του βασικού έργου.

Σε δύο σταθμούς, στην οδό Ακαδημίας (ανάμεσα στη Νομική και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων) και τον Ευαγγελισμό (πάρκο Ριζάρη) έχει ξεκινήσει η σταδιακή κατάληψη του χώρου και σύντομα θα τοποθετηθούν οι γνωστές λαμαρίνες που θα οριοθετήσουν τον χώρο του εργοταξίου.

Ακολούθως θα ξεκινήσει το ξήλωμα όλων των υφιστάμενων εκεί στοιχείων αστικού εξοπλισμού προκειμένου να αρχίσουν διερευνητικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό», πάντως, η όχληση στη λειτουργία της πόλης θα είναι περιορισμένη σε σχέση με το μέγεθος του έργου.

Πάντως, οι προκαταρκτικές εργασίες δεν γίνονται πάντα χωρίς προβλήματα.

Στο σημείο εισόδου στη Βεΐκου δεν έχει ακόμα καταστεί δυνατή η δημιουργία του εργοταξίου, καθώς η κατάσταση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας είναι πιο περίπλοκη από ό,τι αναμενόταν.

H φωτογραφία είναι απο την Καθημερινή.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Τα σημεία που θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Ληστεία στην Αθήνα: Φωτογραφικό ντοκουμέντο – Τι εξετάζει η αστυνομία

«Έφυγε» το «μπουζούκι» του Νίκου Παπάζογλου, Βαγγέλης Λιόλιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:15