search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Λάρισα: Ύποπτα τηλεφωνήματα από αριθμούς εξωτερικού

16.09.2021 21:37
cellphone-new

Ενόχληση και ανησυχία προκαλούν τηλεφωνήματα που δέχονται πολίτες της Λάρισας από άγνωστους αριθμούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ΜΜΕ στην Λάρισα, έχουν γίνει καταγγελίες για τηλεφωνήματα από αριθμούς προερχόμενους από χώρες όπως η Βρετανία, η Τυνησία, η Γαλλία και η Γερμανία. Η αστυνομία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες να αγνοούν τα τηλεφωνήματα αυτά, και κυρίως, αν δουν τον αριθμό, να μην πάρουν πίσω.

Όπως σημειώνει το larissanet, πρόκειται για τηλεφωνικές απάτες που έχουν ως στόχο ή να επιβαρύνουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς ή να προσπαθήσουν να υποκλέψουν κάποια στοιχεία έτσι ώστε να αφαιρέσουν ηλεκτρονικά οτιδήποτε μπορούν. Απώτερος σκοπός τους φυσικά είναι το χρηματικό όφελος με τρόπο που δεν μπορεί να αντιληφθεί έγκαιρα κάποιος ανυποψίαστος πολίτης.

Ενίοτε, δε, υπάρχουν και τηλεφωνήματα στα οποία οι απατεώνες προσποιούμενοι τους τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές τους και με την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης

Δυσοίωνη πρόβλεψη Τσιόδρα για κορωνοϊό: Θα χρειαστούμε 3-4 χρόνια για να ανακάμψουμε, μετά την πανδημία

Σαρηγιάννης για κρούσματα: Μπαίνουμε εκ νέου σε αυξητική πορεία – Θα φτάσουμε στα 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου (Video)

Κορωνοϊός: Αποτέλεσμα σε 5 λεπτά με νέο φορητό τεστ αντισωμάτων – Πόσο θα κοστίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:37