search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Γεννηματά: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2195
16-9-2021
17.09.2021 07:00
fofi_kastanidis-new

Η παρουσίαση ενός εναλλακτικού, προοδευτικού δρόμου για την εποχή μετά την πανδημία και ταυτόχρονα η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής την προσεχή περίοδο αποτελούσαν τους άξονες της παρουσίας και της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στην 85η ΔΕΘ το απόγευμα της Τετάρτης.


«Θα παρουσιάσω το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που είναι η εναλλακτική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη. Η κοινωνία αποζητά τη νέα Αλλαγή. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας το στίγμα τής παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της HELEXPO.


Η Γεννηματά μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, από τη συμπρωτεύουσα, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με τον πρωθυπουργό. Πράγματι, η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα αλλάζει. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί. Η πολιτική της δεν αλλάζει. Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Διαψεύδει καθημερινά όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις. Τώρα όλο και πιο κοντά έρχεται η ανάγκη για τη νέα αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή».

Το στίγμα των προθέσεών της είχε δείξει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, το πρωί της Τρίτης, υποστηρίζοντας, για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο, πως «δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους μεγάλους και ισχυρούς», εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για το πώς η μέση ελληνική οικογένεια θα στηριχθεί πραγματικά και «όχι μόνο η μέση ελληνική οικογένεια αλλά και η ανταγωνιστικότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης που χτυπήθηκε από τη δεκαετή κρίση και τα μνημόνια».


Αναφερόμενη μάλιστα στη ΔΕΗ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε κανένας Έλληνας δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να γίνει. Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πει τρία διαφορετικά πράγματα από αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Είναι η πρώτη φορά που τόσες μέρες μετά δεν μπορεί να εξειδικευτεί μία κυβερνητική εξαγγελία».


Ενώ για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη νεολαία η Γεννηματά τόνισε χαρακτηριστικά πως «πάρα πολύ γρήγορα, μόλις έφυγε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε ότι μιλάμε για 100 ευρώ τον μήνα και όχι 600 ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι κατώτερο και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που δίνουν 500 ευρώ. Μου λέτε τώρα ότι στηρίζεται η νεολαία από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό. Κοροϊδία είναι αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Σε σταθερή κατάσταση» η πανδημία – Εμβολιασμένο πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού

Υπόθεση Μπογδάνου: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση της λίστας των νηπίων

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Τον σκότωσε το πάθος του για τα περιστέρια; (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24