search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Αύξηση-«φωτιά» και στο σουβλάκι (Video)

21.09.2021 21:14
souvlaki_new

Ακόμα και η -λεγόμενη- φθηνή τροφή των Ελλήνων δεν φαίνεται να γλυτώνει από το κύμα των ανατιμήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το σουβλάκι έχει… πετάξει το τελευταίο διάστημα, καθώς η τιμή του έχει αυξηθεί κατά περίπου 20%. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο το τυλιχτό σουβλάκι που κόστιζε 2,30€ πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60€ πήγε στο 1,90€, ενώ η μερίδα γύρου αυξήθηκε από τα 7,10€ στα 7,40 ευρώ.

Οι αυξήσεις αυτές αποδίδονται στις αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες όπως το κρέας και το λάδι αλλά και τα υλικά της συσκευασίας, ενώ σημειώνεται ότι το το κόστος αυξάνεται για όποιον προτιμά πιο ιδιαίτερες γεύσεις (πχ σουβλάκι κοτομπέικον ή κεμπάπ γαλοπούλας που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 4 ευρώ).

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών για διατροφή επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 παιδιά, θα χρειαστεί το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80€ το ένα, αυτό σημαίνει 16,80€ μόνο για τα σουβλάκια από 13,8 ευρώ, ενώ αυξάνεται και η τιμή της χωριάτικης σαλάτας.

Διαβάστε επίσης

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός: Αρνητές και αντιεμβολιαστές απειλούν τώρα και γιατρούς μέσα στα νοσοκομεία (Video)

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 νέα κρούσματα στη χώρα – «Φλέγεται» η Θεσσαλονίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45