search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:21
MENU CLOSE

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Ποιοι θα δουν αύξηση

22.09.2021 20:41
akinita_new

Αναρτήθηκαν πριν από λίγο όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021 κι έτσι οι 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες μπορούν να εισέλθουν στο myAADE και να δουν το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις και οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα, αν επιθυμούν να πληρώσουν διπλή δόση τον Οκτώβριο χωρίς επιβάρυνση.

Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Οι περίπου 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες θα πληρώσουν συνολικά 2,5 δις ευρώ, και δεν θα δουν μεγάλη διαφορά στο φετινό ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι εφόσον δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή τους κατάσταση.

Διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι, ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους αυξημένο ή μειωμένο.

Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και γι’ αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται.

Ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Να σημειωθεί επίσης ότι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Θεσμοί: Θετική αλλά με… αστερίσκους η 11η Εκθεση Αξιολόγησης: Ραντεβού το Νοέμβριο για τον ΕΝΦΙΑ

RE/MAX: Αυξήθηκαν τα ενοίκια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη το 2021: Οι πιο «αλμυρές» περιοχές (πίνακας)

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά στο MyAADE – Ποιοι θα δουν αλλαγές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19