search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν δια ζώσης τα μαθήματα στα ΑΕΙ

23.09.2021 10:12
Δέσποινα Παπαδοπούλου (Ακαδημαϊκός): Να διαλύσουμε τα στερεότυπα για το ελληνικό πανεπιστήμιο - Media

Επιστρέφει η κανονικότητα στα πανεπιστήμια. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα γίνονται κανονικά, δια ζώσης, με φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών.

Χθες, Τετάρτη, οι πρυτάνεις πραγματοποίησαν έκτακτη διαδικτυακή Σύνοδο παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, και συμφώνησαν η διδασκαλία στα Πανεπιστήμια το νέο ακαδημαϊκό έτος να διεξαχθεί διά ζώσης και εντός του πλαισίου που ορίζει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στους Πρυτάνεις πως εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ.

Σημειώνεται ότι πέρσι δεν λειτούργησε κανένα πανεπιστημιακό τμήμα δια ζώσης

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε με θερμά λόγια για τους φοιτητές οι οποίοι πάνε πολύ καλά στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

«Για τα πανεπιστήμια, θέλω να πω θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές. Έχουμε ποσοστό εμβολιασμού μαζί με νοσήσαντες στο 76-77% σε ενεργούς φοιτητές, που αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ποσοστό είναι πάνω από 91% στους καθηγητές», είπε ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στη τηλεόραση.

«Η απόφασή μας χθες ήταν τα μαθήματα θα αρχίσουν διά ζώσης. Το χειμερινό εξάμηνο, αρχές Οκτωβρίου, ξεκινά διά ζώσης για όλα τα πανεπιστήμια. Επανερχόμαστε στην κανονικότητα με την όποια βοήθεια έχουμε, ώστε να υπάρχει ασφάλεια», εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου

Κρήτη: Κάρφωσε μαχαίρι στο λαιμό του – Εντοπίστηκε αιμόφυρτος από τον πατέρα του

Bόλος: 78χρονος πέταξε τσιμεντόλιθο στο κεφάλι της 77χρονης γειτόνισσάς του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:23