search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08
MENU CLOSE

Μέρκελ: Πως την αποχαιρετά ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στη Zeit

23.09.2021 13:26
tsipras merkel new

Τις προσωπικές του εμπειρίες απο τη συνεργασία του με την Ανγκελα Μέρκελ κατέργαψε σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Zeit ο πρώην πρωθυπουργός – και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Αλέξης Τσίπρας.

Στο ίδιο εκτενές αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα στην Άνγκελα Μέρκελ, δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής – μεταξύ των οποίων ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μπόρις Τζόνσον – έγραψαν για τη δική τους σχέση τους με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αποτιμώντας τη συμβολή της στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκηνή.

Το άρθρο ωστόσο του Αλέξη Τσίπρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον – μια που ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός με το σύνθημα «Go Back madame Merkel».

Ο Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικό τόνο θυμάται: «Το πρώτο μας τηλεφώνημα έγινε το 2015 ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συζητήσουμε για τις διαφορές των απόψεών μας πρόσωπο με πρόσωπο, αντί μέσω τρίτων. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της.

Σε αυτή την κρίση έπρεπε να πετύχουμε ισορροπία μεταξύ της πολιτικής εντολής που λάβαμε μέσω των εκλογών και της κοινής δέσμευσης να εγγυηθούμε ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολη εξίσωση. Το γεγονός ότι βρήκαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό παρά τις δυσκολίες ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο και αναμενόμενο».

Όπως σημειώνει η Deutsce Welle, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε και μια πιο προσωπική στιγμή με την Γερμανίδα καγκελάριο: «Σε μια πιο ιδιωτική στιγμή το 2019 δειπνούσαμε σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Εκεί μου αποκάλυψε την πεποίθησή της ότι όταν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια.

Εκπροσωπήσαμε διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις. Αλλά αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια ήταν το ουσιώδες χαρακτηριστικό στην μεταξύ μας σχέση. Μας επέτρεψε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, παρά τις αντιξοότητες. Ο τρόπος, με τον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης τις θέσεις της αλλά και η απόρριψή τους ήταν έντιμοι».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν δια ζώσης τα μαθήματα στα ΑΕΙ

Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου

Κρήτη: Κάρφωσε μαχαίρι στο λαιμό του – Εντοπίστηκε αιμόφυρτος από τον πατέρα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07