search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατί η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο – Τι φοβάται η κυβέρνηση

24.09.2021 07:00
kosmos_thessaloniki-new

Ανάμεσα στις συμπληγάδες βρίσκεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Από την μια το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να μην θέλει να επαναλάβει το ίδιο λάθος όπως και πέρυσι- έτσι χαρακτήρισε την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης να κλείσει η Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου ίδιος ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ – και από την άλλη φοβάται το πολιτικό κόστος που θα προκύψει εάν ξανακλείσει η συμπρωτεύουσα

Το γεγονός ωστόσο ότι έχουν αρχίσει να κλείνουν τάξεις σε σχολεία ενώ την ίδια ώρα η Βόρεια Ελλάδα εμφανίζεται με ιδιαίτερα επιβαρυμένο ιικό φορτίο έχει θορυβήσει την κυβέρνηση . Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας εμφανίζονται να βρίσκονται στο κόκκινο καθώς ένα μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων του κορονοιού είναι ανεμβολίαστοι και άρα χρειάζονται νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται εγκλωβισμένοι εκτός των άλλων και γιατί οι εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα προέρχονται από τους λεγόμενους Μακεδονομάχους με τους οποίους η ΝΔ συμπορεύτηκε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι πολύ δύσκολα μπορεί σήμερα να βρεθεί απέναντι τους καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των πολιτών είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Χθες πάντως αποφασίστηκε να γίνει μίνι lockdown σε τρείς περιφέρεις της Βόρειας Ελλάδας οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται να έχουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμένους . Βρίσκονται δηλαδή στο ψυχολογικό όριο του 50%.

.Έτσι από σήμερα και έως την 1η Οκτωβρίου στην Καστοριά , Ξάνθη και Δράμα επιστρέφουν τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο:

απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες μπαίνει ξανά σε εφαρμογή η εκστρατεία «πειθούς». Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα επισκεφτεί και πάλι δήμους σε όλη την χώρα προκειμένου να τους πείσει ότι πρέπει να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ο Άρειος Πάγος βάζει «φρένο» στους αντιεμβολιαστές: «Μπλόκο» σε διώξεις και αυτόφωρα κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών

Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τους αντιεμβολιαστές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:39