Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια εύκολη και ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Είναι δροσιστική, πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά και ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά.
350 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
350 γραμμάρια κολοκύθι πράσινο
150 γραμμάρια καπνιστό σολομό (ή περισσεύματα φρέσκου μαγειρεμένου)
80 γραμμάρια αμύγδαλα
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Λίγο ξύσμα από λεμόνι
Αλάτι κατά βούληση
Μερικά φύλλα δυόσμου (προαιρετικά) για τη διακόσμηση

Αρχικά καθαρίστε και κόψτε τα κολοκύθια σε κύβους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδου και σοτάρετε τα κολοκύθια για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να μην λιώσουν.
Αλατίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Καβουρντίστε στο ίδιο σκεύος και τα αμύγδαλα, χωρίς να προσθέσετε λάδι και αφήστε τα κι αυτά στην άκρη.
Εντωμεταξύ βράστε το ρύζι σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει.
Τέλος, κόψτε το σολομό σε κομμάτια και βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε τα καλά, βάλτε το ξύσμα και τα φύλλα δυόσμου και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Διαβάστε επίσης
Αναποδογυριστό κέικ με μπανάνα, για αρχάριους
Λατινοαμερικάνικο συκώτι με κρεμμύδια και καυτερές πιπεριές
Αλευροχαλβάς από το παρελθόν, με πετιμέζι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.