search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:46
MENU CLOSE

Με κυνήγι θησαυρού online γιορτάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27.09.2021 13:10
lefkos_pirgos_new

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας τουρισμού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, διοργανώνουν έως και το τέλος του χρόνου,  ένα διαδραστικό παιχνίδι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία.

Ο λόγος για το «κυνήγι θησαυρού Singularity Society» ένα πρωτοποριακό online παιχνίδι, που διεξάγεται εξ ολοκλήρου μέσω της εφαρμογής Messenger του Facebook και περιλαμβάνει μια σειρά διαδραστικών γρίφων, που καλούν τους παίκτες να περιηγηθούν στην πόλη και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί, ώστε να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, προσομοιώνοντας διάλογο σε πραγματικό χρόνο και προσφέροντας μια εμπειρία εναλλαγής ρόλων (roleplay).

Η θεματική του παιχνιδιού είναι η επιστημονική φαντασία. Συγχρονίζοντας σημεία της πόλης που λειτουργούν ως χρονικές σταθερές, καταφέρνουμε να επαναφέρουμε στη δική μας διάσταση μια χαμένη «Χρονοναύτη» κι όλο αυτό συμβαίνει εμπειρικά, με τη φυσική μας παρουσία σε μέρη όπως μουσεία, ναοί, μνημεία, έργα τέχνης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταβούμε σε αυτά, να εντοπίσουμε το αυτοκόλλητο QR που έχει τοποθετήσει η Singularity Society, να  το σκανάρουμε, να το αντιγράψουμε, να το εισάγουμε στο chat και να προχωρήσουμε στο επόμενο σημείο συγχρονισμού. Όλοι οι παίκτες φτάνουν στον τερματισμό, όμως κερδίζουν οι 50 πιο γρήγοροι με έπαθλο δωρεάν είσοδο στο «Museum of Illusions Thessaloniki».

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια μέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού καλούν τους πολίτες να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης στο https://www.facebook.com/SingularitySocietySKG/, παίζοντας!

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκίνητο: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε ψυκτικό υγρό (Photos/Video)

Σεισμός στην Κρήτη: «Παντελώς άγνωστο το ρήγμα» λέει ο Παπαζάχος

Θεσσαλονίκη: Επίπληξη από το δικαστήριο σε νεαρό που έκανε σεξ με 12χρονη και την άφησε έγκυο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:44