search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:06
MENU CLOSE

Παρέμβαση Πλεύρη για έγγραφο-ντροπή που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να είναι αιμοδότες (Photos)

01.10.2021 19:09
Aimodosia-new

Την απόσυρση του εντύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να είναι αιμοδότης, όποιος είχε έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να απευθυνθεί στον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την τροποποίηση διατυπώσεων και φράσεων στο συγκεκριμένο έντυπο, “που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά ιατρικά δεδομένα“, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του εντύπου ενημέρωσης, η οποία αναφέρει ότι όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977, δεν μπορεί αν είναι αιμοδότης, κάτι, “που προφανώς χρήζει επανεξέτασης“.

plevris1

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, συστήθηκε ήδη επιτροπή του ΕΚΑ που θα επανεξετάσει συνολικά τα έντυπά του.

Παράλληλα απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε πώς κανείς από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 δεν φρόντισε να διορθωθεί η συγκεκριμένη αστοχία.

«Όσοι είναι εδώ μέσα και οποιαδήποτε θέση και αν είχαν πάρει, μια τέτοια φράση δεν μπορεί να υπάρχει σε τέτοιο έντυπο! Εσείς που είστε προοδευτικοί έναντι του υπουργού, τι κάνατε για να το αλλάξετε αυτό το έγγραφο; Κάνατε κάτι; Πέντε χρόνια κυβερνούσατε! Στα θέματα δικαιωμάτων, καλές είναι οι πορείες και οι διεκδικήσεις, πιο σημαντικές όμως είναι οι πράξεις! Όταν βρεθεί κάποιος στη θέση ευθύνης κρίνεται για αυτά που έχει κάνει», σημείωσε. Ζήτησε μάλιστα, από όσους ψάχνουν παλαιότερες δηλώσεις του, να τον κρίνουν από τις δικές του πράξεις.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνεχάρη τον κ. Πλεύρη που επιλύει μια εκκρεμότητα που δεν είχε διορθωθεί.

Δείτε το έντυπο με την απαγόρευση αιμοδοσίας για τους ομοφυλόφιλους

Διαβάστε επίσης:

Δημογραφικό: «Καμπανάκι» από ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι παραμένουν περισσότεροι από τις γεννήσεις

Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός στην Πεντέλη (Video)

Κορωνοϊός: Στα 2.636 τα νέα κρούσματα – 329 διασωληνωμένοι και 32 θάνατοι


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03