search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανησυχία Παγώνη για Β. Ελλάδα – «Υπάρχουν περιοχές με εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 40%» (Video)

01.10.2021 08:31
lefkos_pyrgos_new

Ηχηρό «καμπανάκι» για τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν ήδη σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έκρουσε το πρωί της Παρασκευής η Ματίνα Παγώνη.

«Όλη η Βόρεια Ελλάδα κοκκίνισε. Υπάρχουν πόλεις στην Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από το 40%, γιατί δεν έχουν πειστεί. Ένα στα τρία κρούσματα σε ορισμένες περιοχές της Βορείου Ελλάδας είναι παιδιά. Πιέζεται το σύστημα. Πάνω από 90% καλυμμένες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Αν καλυφθεί το 10% που θα πάει ο κόσμος να νοσηλευτεί», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα, όσον αφορά στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη η ΕΙΝΑΠ με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η Π. Παγώνη σημείωσε ότι ζήτησαν από τον υπουργό την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων, καθώς υπάρχουν μεγάλες αναμονές.

«Να εξυπηρετηθούν τα τακτικά χειρουργεία κανονικά, υπήρξε μείωση χειρουργείων έως 80%. Δεν μπορούμε να είμαστε νοσοκομεία μιας νόσου», τόνισε η γιατρός μιλώντας στο Mega.

Τέλος, η Μ. Παγώνη αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, η οποία ξεκίνησε για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Θεοδωρικάκος: Από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά στους δρόμους – Πάνω από 1.000 αστυνομικοί στην Αττική

Σεισμός στην Κρήτη: Μη κατοικήσιμα πάνω από 1.300 σπίτια – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:36