search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Νέα επιδείνωση από το βράδυ με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις (Videos/Χάρτες)

13.10.2021 09:08
kakokairia_new

Νέα επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης καθώς έρχεται το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος» που θα φέρει καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα όμως οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα αυξηθούν και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα σημειωθούν βροχές ενώ καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και ενδεχομένως στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 20, στη Στερεά από 9 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 18,στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 22, στις Κυκλάδες από 13 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 22 και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα οι άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.

Τι θα φέρει από την Πέμπτη ο «Μπαλλος»

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που θα χτυπήσει την χώρα από σήμερα το βράδυ θα είναι τα εξής:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Παρασκευή: Κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Σάββατο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

-Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ: Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Εφετείο: Στο σκαμνί ξανά ο δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

«Ελ. Βενιζέλος»: 27χρονος ανέβηκε στην ταράτσα και ετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει

Σεισμός στην Κρήτη: Κατέρρευσε ξωκκλήσι που «έκανε διάσημο» η Ντέμι Μουρ (photo/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:20