search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:45
MENU CLOSE

Top10 14/10: «Βεντέτα» τηλεθέασης…

15.10.2021 18:17
TOP/10-new

Μια αναίμακτη βεντέτα έχει ξεσπάσει ανάμεσα τις σειρές «Η γη της ελιάς» και «Σασμός», σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στον αέρα.

Η κατάσταση σοβαρεύει. Τί έχει συμβεί τα δύο προηγούμενα 24άωρα; Μα η… μανιάτικη σειρά του Mega  εκτόπισε από την πρώτη θέση και άφησε πίσω της την κρητική σειρά του Alpha.

Τα δύο σίριαλ κοντράρονται στα ίσα και κάθε μεταξύ τους αναμέτρηση ανεβάζει τον πήχη τηλεθέασης λίγο πιο πάνω.

Δείτε, για παράδειγμα, τί έγινε το βράδυ της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου. Η «Γη της ελιάς» έκοψε πρώτη το νήμα με 12,2%. Δεύτερος ήταν ο «Σασμός» με διαφορά μόλις 0,1%. Το επεισόδιο της σειράς του Mega  είδαν 1.259.000 τηλεθεατές και εκείνο της σειράς του Alpha μόλις 4.000 λιγότεροι.

Δεν μπορεί να σταθμιστεί αν τα επεισόδια κάθε σειράς παρακολουθούν πάνω- κάτω οι ίδιοι άνθρωποι κάθε φορά, άλλωστε το έργο της Nielsen είναι διαφορετικό, πάντως εμφανίζουν και οι οι δύο σειρές, σταθερότητα στις τηλεθεαματικότητες τους με ανοδικές τάσεις.

Θα είχε ενδιαφέρον αν με κάποιο τρόπο υπήρχε και ήταν διαθέσιμη η πληροφορία αυτή. Γούστο θα είχε να γνωρίζαμε (όχι κατ΄ανάγκη με ονοματεπώνυμο- λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων) ότι συμβαίνει συγκριμένοι άνθρωποι να βλέπουν απαρεγκλίτως τα επεισόδια της μιας ή της άλλης σειράς. Με άλλα λόγια οι «φανατικοί» καθενός σίριαλ.

Οι «Άγριες μέλισσες» είδαν την τηλεθέαση της να υποχωρεί, όχι όμως σε δραματικό βαθμό, αλλά διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση.

Ο «Τροχός της τύχης» τσίμπησε τηλεθέαση και την Πέμπτη πήγε στο «νούμερο 4», εκτοπίζοντας τον καθημερινό «Ήλιο» του ΑΝΤ1 στην Πέμπτη βαθμίδα.

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι επέλεξαν  μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης για την ενημέρωση τους. Συγκεκριμένα του Σκάι. Πρώτο σε προτίμηση μεταξύ των κεντρικών δελτίων των καναλιών ήταν εκείνο του Alpha το οποίο με 603.000 τηλεθεατές ήταν το δέκατο καλύτερο σε τηλεθέαση πρόγραμμα της ημέρας.  Κι αυτό για τι ειδήσεις των καναλιών γενικότερα θα έπρεπε να προκαλεί προβληματισμό στα κανάλια.

Διαβάστε επίσης:

COSMOTE TV – Η μεγαλύτερη ελληνική streaming υπηρεσία

Eurovision: Habemus υποψήφιους, η τελική 11άδα

Κατερίνα Στικούδη: «Έχω πάρει όλο τον ένατο μήνα και γεννάω τις επόμενες ώρες» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:42