search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:28
MENU CLOSE

Πλανήτης Γη: Βρίσκεται μέσα σε κοσμικό τούνελ από ραδιοκύματα και ταξιδεύει

19.10.2021 19:52
diastima-new

Καθημερινά νέα δεδομένα έρχονται στη δημοσιότητα από έρευνες επιστημόνων σχετικά με το διάστημα, το υπερπέραν, το ηλιακό μας σύστημα αλλά και τον πλανήτη.


Σύμφωνα λοιπόν με τελευταία έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορόντο η γη ο Ήλιος και το Ηλιακό Σύστημα ταξιδεύουν μέσα σε μία μαγνητική σήραγγα στο Διάστημα.
Προδημοσίευση της μελέτης έγινε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Αστροφυσική» και σύμφωνα με αυτή το φαινόμενο αυτό (του ταξιδιού δηλαδή του ηλιακού μας συστήματος) εξηγείται ρίχνοντας φως σε δύο ουράνιες δομές που μοιάζουν με σχοινί στον Γαλαξία μας.


Επικεφαλής της μελέτης είναι η καθηγήτρια αστροφυσικός Τζένιφερ Γουέστ η οποία λέει πως αν μπορούσαμε να κοιτάξουμε στον ουρανό χωρίς τηλεσκόπιο, θα βλέπαμε μία σήραγγα ινών που μοιάζουν με σχοινιά από ραδιοκύματα. Αυτή η δομή θα είχε μήκος περίπου 1.000 ετών φωτός. Μέσα σε αυτό ταξιδεύουμε.
«Αν μπορούσαμε να δούμε τα ραδιοκύματα, θα βλέπαμε αυτό το φωτεινό υλικό να εκτείνεται σε όλο τον ουρανό σε διάφορες κατευθύνσεις. Μια έκρηξη ραδιοκυμάτων στον Γαλαξία μας δίνει μία εικόνα για τις μυστηριώδεις “γρήγορες ραδιοεκρήξεις”» λέει η επιστήμονας.


Οι επιστήμονες μελετούσαν επί 15 χρόνια δύο τεράστιες και μυστηριώδεις φωτεινές δομές που είναι ορατές μόνο μέσω τηλεσκοπίων- οι «North Polar Spur» και «Fan Region». Οι δομές αυτές εντοπίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 60 χρόνια. Και μέχρι σήμερα αποτελούσαν μυστήριο.
Αυτές τις δομές η ομάδα των αστροφυσικών τις αντιμετώπισε σαν μια και έτσι έδωσε την εξήγηση του ότι ταξιδεύουμε μέσα σε ραδιοκύματα στο σύμπαν.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Παππούς πνίγηκε σώζοντας τα εγγόνια του (Videos)

Ανεμβολίαστοι: Ποιοι κάνουν 2 rapid tests τη βδομάδα, ποιοι 1 – Πρόστιμα και εξαιρέσεις

Στα όρια το κέντρο της Αθήνας – Τι θα ισχύσει με τον Δακτύλιο και τα σενάρια για διόδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59