search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Άγρια μάχη: Καμηλοπάρδαλη τα έβαλε με 6 λιοντάρια και βγήκε ζωντανή (Video)

25.10.2021 21:56
girafe_liontaria-new

Είναι από αυτό που λέμε «ενάντια σε όλα τα προγνωστικά». Και όμως μια καμηλοπάρδαλη πάλεψε με 6 λιοντάρια επί 5 ώρες και κατάφερε να βγει ζωντανή. Το περιστατικό συνέβη στο Kruger National Park στη Νότια Αφρική πριν δυο χρόνια και το κατέγραψε με την κάμερα του ο Francois Pienaar.


Η καμηλοπάρδαλη τρώει αμέριμνη τεντώνοντας τον μακρύ λαιμό της στην κορυφή ενός δέντρου όταν ξαφνικά εμφανίζεται η αγέλη με τα 6 πεινασμένα λιοντάρια. Πέντε θηλυκά και ένα αρσενικό.
Τα λιοντάρια με τεράστια πηδήματα γραπώνονται με τα νύχια τους στο κορμί της καμηλοπάρδαλης και προσπαθούν να τη ρίξουν κάτω. Η καμηλοπάρδαλη αντιστέκεται και προσπαθεί να ξεφύγει. Τα λιοντάρια της έχουν δαγκώσει καλά τα πίσω πόδια και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.


Όμως παλεύει για να ζήσει και με περίσσια δύναμη προχωράει και σέρνει μαζί της και τα λιοντάρια. Αυτό συμβαίνει επί 5 ώρες. Και στο τέλος ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τα λιοντάρια αποκαμωμένα και να έχουν παρατήσει την προσπάθεια, και την καμηλοπάρδαλη εξουθενωμένη μεν, ζωντανή δε να απομακρύνεται.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Πάλεψε με θάρρος μέχρι το τέλος – Αξιοπρεπής και γενναία στην άνιση μάχη για 14 ημέρες

Πέραμα: «Σταματήστε την καταδίωξη, υπάρχει κεντρική εντολή» – Στο φως διάλογοι-φωτιά της ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων (Video)

Άντονι Φάουτσι: Οργή στις ΗΠΑ για τα αποτρόπαια πειράματα σε κουτάβια – Τα έτρωγαν ζωντανά οι σκνίπες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:51