search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Πέραμα: «Σταματήστε την καταδίωξη, υπάρχει κεντρική εντολή» – Στο φως διάλογοι-φωτιά της ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων (Video)

25.10.2021 20:50
dias-new

Στο φως ήρθαν νέοι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωκαν το λευκό Hyundai – καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 21χρονου μετά από «ομοβροντία» αστυνομικών πυρών – και του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Όπως προκύπτει από τους διαλόγους που παρουσίασε το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διατάχτηκαν επανειλημμένα να σταματήσουν την καταδίωξη, χωρίς να υπακούσουν.

«Σταματήστε την καταδίωξη, υπάρχει κεντρική εντολή» και «σας έχω πει (προς όλες τις ομάδες) να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό», είναι κάποιες από τις εντολές που δόθηκαν στους αστυνομικούς από το κέντρο επιχειρήσεων. Σε άλλο σημείο από το κέντρο δίνεται ξανά η οδηγία: «Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε, υπάρχει εντολή.»

Δεν υπήρξε εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσει η καταδίωξη, λέει ο Αλέξης Κούγιας

Από την πλευρά του, τρεις διαπιστώσεις, μετά τη μελέτη της δικογραφίας για την υπόθεση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία εις βάρος νεαρού Ρομά στο Πέραμα, επισημαίνει σε  ανακοίνωσή του, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών.

«Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας και εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης και δεν έχει ακόμη είτε συλληφθεί είτε παραδοθεί και καταζητείται, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για αυτή την συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του γνωστού ποινικολόγου.

Όπως υποστηρίζεται από το δικηγορικό γραφείο «η διαπίστωση νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης των εντολέων μας για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους, δημιουργώντας έτσι όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί ότι ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της αμύνης».

Για παραπλάνηση των δημοσιογράφων εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη κάνει λόγο η ανακοίνωση. «Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφoρά την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην «Ομάδα Χαϊδαρίου», αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η «Ομάδα Καμινίων».

Η τρίτη διαπίστωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια είναι ότι «όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήταν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για την συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρέτησαν» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του ποινικολόγου.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Πάλεψε με θάρρος μέχρι το τέλος – Αξιοπρεπής και γενναία στην άνιση μάχη για 14 ημέρες

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Επέμβαση των ΜΑΤ σε διαδήλωση για το Πέραμα (Videos)

Κορωνοϊός: Σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα και 54 θάνατοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:31