search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:15
MENU CLOSE

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Επέμβαση των ΜΑΤ σε διαδήλωση για το Πέραμα (Videos)

25.10.2021 19:28
mat-katastoli-new

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν διαδήλωση για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα από πολλαπλά αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να περιορίσουν τη διαδήλωση για να αφήσουν ανοιχτές λωρίδες κυκλοφορίας, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότουλάμψης, αλλά και με γκλοπ και ξύλο, όπως φαίνεται στα βίντεο.

Επέμβαση των ΜΑΤ σημειώθηκε στην οδό Σταδίου, μπροστά στη Βουλή και ξανά στην Πανεπιστημίου.

Στη διαδήλωση καλούσαν συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα στη διαδήλωση η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η αξία ενός κλεμμένου αυτοκινήτου είναι πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιον Ρομά. Επιδιώκεται η ελληνική κοινωνία να ενσωμάτωσει το θανάτο με τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά ακόμα και σήμερα από τον κορωνοϊό, ενώ θεωρείται ακόμα πιο φυσική κατάληξη για κάποιον που έχει δείξει “παραβατική συμπεριφορά” ή ανήκει σε κάποια μειονότητα. Η δολοφονία του 20χρονου Ρομά δεν έγινε κατά λάθος στην προσπάθεια άμυνας των αστυνομικών, αλλά αποτελεί συνέπεια της κρατικής βίας. Είναι δομικό στοιχείο εξάλλου του αστικού κράτους και των διαχειριστών του να στρέφονται με βία απέναντι σε αυτούς που αντιστέκονται, στους φτωχούς και τους αδύναμους αυτού του κόσμου. Για αυτό και η θέση που πρέπει να πάρουμε είναι δίπλα και μαζί με τους αδύναμους, απέναντι στις πολιτικές και στο σύστημα που αφαιρούν ζωές. Η νεολαία να σηκώσει τώρα κεφάλι στο νόμο των όπλων των ΔΙΑΣ και των γκλομπ των ΜΑΤ που επικρατεί στην ελληνικά “άγρια δύση”.»

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα και 54 θάνατοι

Πέραμα: Η ιατροδικαστική εξέταση – Δύο διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες των αστυνομικών (Videos)

Φώφη Γεννηματά: Πότε θα γίνει η κηδεία της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:15