search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:56
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Αν δεν επεκταθεί, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές

27.10.2021 09:06
emvoliastiko_kentro_new

Υπέρμαχος της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με στόχο να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο  καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές.

Μάλιστα χαρακτήρισε μια τέτοια επιλογή πιο έξυπνη από την επιβολή ενός νέου lockdown.

«Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα,  ο Θ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό.

«Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε

Επίσης σχολιάζοντας, την περιπέτεια υγείας του 35χρονου που μίλησε για την παραμονή του επί 103 ημέρες σε νοσοκομείο, τόνισε πως η νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι μια εμπειρία τραγική και ότι εκείνος ήταν από τους τυχερούς καθώς ένα 30-40% που εισάγεται δεν καταφέρνει να επιβιώσει.

Διαβάστε επίσης:

Ύστατο αντίο στη Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί η σορός της

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος

28η Οκτωβρίου: Πού δεν θα γίνουν παρελάσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:52