Καταδίωξη στο Πέραμα: Επιμένει ο Κούγιας - «Δεν υπήρχε 14χρονος στο όχημα, ο τρίτος που διέφυγε είναι πολύ πιο εύσωμος» (Video)
Ελευθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι επτά αστυνομικοί που πήραν μέρος στην αιματηρή καταδιωξη που κόστισε τη ζωή στον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα.
Ο συνήγορος των επτά αστυνομικών Αλέξης Κούγιας, σε νέες του δηλώσεις στο Μega, επιμένει οτι ο τελευταίος δεν επέβαινε στο αυτοκίνητο.
Μιλώντας στο Mega, μετά την εισαγγελική απόφαση με την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς όρους, και οι επτά αστυνομικοί, ο κ.Κούγιας υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί «είναι κατηγορηματικοί ότι το πρόσωπο που διέφυγε ήταν πολύ πιο ψηλό και πολύ πιο εύσωμο».
Οι δικαστικές Αρχές θα διεξαγάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ηλικία του τρίτου ατόμου, το οποίο, αν είναι μικρότερο των 15 ετών «είναι ποινικά ανεύθυνο», κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στη θέση του πραγματικού εμπλεκόμενου, σύμφωνα με τον κ. Κούγια.
«Οδηγεί το συγκεκριμένο πρόσωπο στην ατιμωρησία. Αυτό που προβλέπεται για αυτά τα παιδιά είναι ότι δε φυλακίζονται. Αποφασίζει η δικαιοσύνη αν θα εγκλειστούν σε ίδρυμα και αν θα τεθούν υπό την επιμέλεια πραγματογνωμόνων», επεσήμανε συγκεκριμένα.
«Τα σημεία που είχαν ενδιαφέρον ήταν, όχι οι θέσεις των κατηγορουμένων, αλλά τα όσα είπε ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός του λεωφορείου, αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή. Περιέγραψαν με τα πλέον αδρά χρώματα μια εγκληματική συμπεριφορά που επιδείκνυε ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου», τόνισε ο κ. Κούγιας.
«Οι γείτονες περιέγραψαν μια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ένα μέρος που οι αστυνομικοί είναι εγκλωβισμένοι. Ανατρέπει τις μηχανές, τις σέρνει. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μπουσουλώντας να διαφύγουν, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή. Ήταν καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στους 38 πυροβολισμούς, ο συνήγορος των αστυνομικών σημείωσε: «Έπεσαν 38 πυροβολισμοί και των επτά αστυνομικών συγχρόνως. Από 38 βολές μόνο μία ήταν θανατηφόρα και εκφράζω την θλίψη μου για τον θανοντα. Μόνο 4 βολές έχουν βρει στόχο».
Διαβάστε επίσης:
Eurostat: Aντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δικαιώθηκα ηθικά, αλλά φοβάμαι – Πιστεύω ότι η Κακαράτζουλα είχε συνεργούς
Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στις τελευταίες μετρήσεις