search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:50
MENU CLOSE

Επίθεση στην Μονή Πετράκη: Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο ιερέας με το βιτριόλι

29.10.2021 13:57
iereas_new

Την μετατροπή της κατηγορίας της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του 37χρονο ιερέα που έριξε καυστικό υγρό κατά εννέα προσώπων μέσα στην Μονή Πετράκη στις 29 Ιουνίου 2021, αποφάσισε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του την ημέρα της επίθεσης.

Δύο ημέρες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε την δράστη της επίθεσης κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η υπόθεση που επικαλέστηκε η υπεράσπιση για ευνοϊκότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου, αντιμετωπίζεται από την ανακρίτρια ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που είχε απαγγελθεί στον κατηγορούμενο από την Εισαγγελία.

Η αναβάθμιση της κατηγορίας έγινε μετά το υλικό που συνέλεξε η δικαστική λειτουργός, δηλαδή τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποφαίνεται πως το υγρό που εκτόξευσε ο 37χρονος ήταν βιτριόλι, αλλά και τις καταθέσεις των παθόντων. Έτσι ο υπό καθαίρεση ιερέας καλείται τώρα να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου για την νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 37χρονου Ανδρέα Θεοδωρόπουλο η επί τα χείρω μετατροπή της κατηγορίας δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει την υπόθεση.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας, μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου, αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψή μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά των Μητροπολιτών όταν πληροφορήθηκε ότι το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση καθαίρεσηής του για παλαιότερη υπόθεση που τον βάρυνε, την οποία ο ίδιος δεν αποδέχεται και θεωρεί «σκευωρία». Ο κατηγορούμενος, που επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, έχει υποστηρίξει πως αγόρασε το υγρό από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ, ενώ από την αρχή έχει εκφράσει την μετάνοιά του για την επίθεση και έχει ζητήσει συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Ιστιαία: Μητέρα δύο παιδιών – 25 και 21 ετών – σημαιοφόρος στην παρέλαση (Video)

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: «Είχαμε προηγούμενα» είπε ο δράστης μετά το φονικό – Την απειλούσε, είχε προαναγγείλει το έγκλημα (photos, video)

Κορωπί: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Νησί Ντούνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:50