search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Αλέξης Μανθέακης: Πέθανε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση

30.10.2021 13:11
mantheakis

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο Αλέξης Μανθεάκης.

Ο άνθρωπος που είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση και είχε αποτραβηχτεί τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας για να αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων άφησε την τελευταία του πνοή.

Το βιβλίο «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα» που είχε γράψει πριν από μερικά χρόνια και το οποίο ουσιαστικά ήταν «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο» είχε προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα.

Έχει γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.

Το συγκινητικό αντίο

«Έφυγες διακριτικά και ταπεινά όπως ζούσες πάντοτε στην ζωή σου…. ένας τζέντλεμαν, μαχητής μία ισχυρή προσωπικότητα, ασυμβίβαστος, υπερήφανος, ευγενής, σωστός οικογενειάρχης, μία μεγάλη καρδιά ένας Παγκόσμιος Έλληνας, άνθρωπος με πολύ αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό, μένοντας όρθιος ως το τέλος», έγραψε -μεταξύ άλλων- ο καλός του φίλος, Κυριάκος Μαριδάκης στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: «Συναγερμός» από το ΑΠΘ για το ιικό φορτίο στα λύματα (Πίνακες)

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Με νέο εξώφυλλο, μετά το εξώδικο, το βιβλίο (Video)

Ωραιόκαστρο: Εκβίαζαν το δήμαρχο με βίντεο από προσωπικές του στιγμές ζητώντας του 40.000 ευρώ – Τρεις συλλήψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32