search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν 16 φορές λιγότερο να πεθάνουν

09.11.2021 21:49
Γώγος: Πάνω από το 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική - Να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα (Video) - Media

Την προτροπή των επιστημόνων ότι ο εμβολιασμός είναι ασπίδα προστασίας για τον κορωνοϊό έρχεται να ενισχύσει νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν δεκαέξι και πλέον φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού , σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως αποκάλυψε η μελέτη, ανάμεσα στους πλήρως εμβολιασμένους μόλις 0,9 άνθρωποι ανά 100.000 εισήχθησαν σε ΜΕΘ ή κατέληξαν λόγω Covid-19 το διάστημα μεταξύ 8 και 21 Σεπτεμβρίου. Ο αντίστοιχος αριθμός σε ό,τι αφορά τους μη εμβολιασμένους ήταν 15,6 ανά 100.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι αποτελούν επίσης πολύ μικρό μέρος των νοσούντων, καθώς σε σύνολο περίπου 61.800 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το 6,1% είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

Εξάλλου, και ο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τον Οκτώβριο παρουσίασε στοιχεία που  καταδεικνύουν ότι ο κίνδυνος θανάτου λόγω Covid για πλήρως εμβολιασμένους είναι 91% μικρότερος συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους. Τα εμβόλια, δηλαδή, περιορίζουν την απειλή για ζωή στο ένα δέκατο, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο, μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Τις έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ,  σύμφωνα με τα οποία το 84% των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι είναι μη εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σοκ με 8.613 νέα κρούσματα – «Βράζουν» Αττική και Θεσσαλονίκη με σχεδόν 3.500

Κρίση πανικού: Πώς θα την προλάβετε ή αν σας συμβεί, να την ξεπεράσετε

ΠΟΕΔΗΝ: Ρεκόρ με… 125 ράντζα στην εφημερία στο Αττικόν – Δεν υπήρχε ούτε φορείο! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31