search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:57
MENU CLOSE

Μητσοτάκης – Παρίσι: Τετ α τετ με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις – Τι συζήτησαν

12.11.2021 20:04
mitsotakiskamala987-new

Μια σύντομη συζήτηση είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής των Παρισίων για τη Λιβύη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η πρόσφατη υπογραφή της πενταετούς επέκτασης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία επισφραγίζει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προσεχής επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε χρόνο που θα καθοριστεί.

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Τι περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν

Την απειλή κυρώσεων  κατά οποιουδήποτε επιχειρήσει να εκτροχιάσει τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης και τις προσεχείς εκλογές περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν της διάσκεψης για τη Λιβύη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Reuters, το κοινό ανακοινωθέν ζητά να γίνει σεβαστό το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει οριοθέτηση ΑΟΖ με μια νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Καμίλα Πάρκερ: Αποκάλυψε την «αηδιαστική» στιγμή του Μπάιντεν στη διάσκεψη για το κλίμα

Εύσημα Καρανίκα σε Μητσοτάκη για την Ολλανδή δημοσιογράφο: «Σωστά της απάντησε»

Παπανδρέου: Από τον Χέντριξ στον Αργυρό – «Ξαφνιάζει» με τις μουσικές του επιλογές ο πρώην Πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58