search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:44
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Πώς ψωνίζουμε από σήμερα στο σούπερ μάρκετ – Δείτε το ΦΕΚ

13.11.2021 08:48
super_market_new

Δημοσιεύτηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα απόφαση για τα νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια.

Η κοινή υπουργική απόφαση, που μπαίνει σε ισχύ από σήμερα 13η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 και θα διαρκέσει ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00, δεν προβλέπει είσοδο με rapid test στα σούπερ μάρκετ, αλλάζει ωστόσο τον αριθμό πελατών.

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κοινή υπουργική απόφαση ορίζει ότι την τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες…).

Η είσοδος γίνεται με τον τρόπο που φινόταν έως σήμερα σε ό,τι αφορά τα τεστ. Δηλαδή στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων μπαίνουν όλοι ελεύθερα και δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή κάποιο τεστ.

Πεντικιούρ με πλέξιγκλας

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης:

Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα (Video)

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – Κορωνοϊός: Παροδική λύση το lockdown (Video)

Τα δύσκολα είναι μπροστά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:42