search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:52
MENU CLOSE

Εμβόλιο: Δεν έχουν υπάρξει θάνατοι από το Sputnik-V, λένε οι Ρώσοι

19.11.2021 19:05
sputnikV_new

Δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά θανάτου από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που παρασκεύασε το εν λόγω εμβόλιο, Ντενίς Λογκουνόφ.

«Δεν έχουμε καταγράψει ούτε ένα περιστατικό (θανάτου) το οποίο η επιτροπή να εξέτασε και να κατέληξε ότι σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Επιπλέον, στην Αργεντινή χρησιμοποιήθηκαν 5 εκατομμύρια δόσεις και εκεί δεν έχουν καταγραφεί… περιστατικά θανάτου. Διαθέτουμε ανεξάρτητα κέντρα εμπειρογνωμόνων στην Ουγγαρία και στην Αργεντινή, τα οποία υπάρχουν σε διάφορες χώρες», δήλωσε ο Λογκουνόφ κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου καρδιολόγων που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε στη Ρωσία στις 11 Αυγούστου του 2020 και υπήρξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχει εγκριθεί σε 70 χώρες με συνολικό πληθυσμό που φθάνει τα 4 δισεκατομμύρια κατοίκους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: Αλλαγές στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων – Τι θα ισχύσει από Δευτέρα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η επιστράτευση γιατρών σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη

Άκης Τσελέντης: Τι λέει για τον ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:46