search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ξορκίζει το lockdown o Πλεύρης – «Νέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους» (Video)

24.11.2021 10:40
plevris_new

Καθησυχαστικός προς τους εμβολιασμένους πολίτες, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα που να τους αφορούν, εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

«Δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων για εμβολιασμένους και εφόσον χρειαστεί, θα παρθούν άλλα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους», ξεκαθάρισε. 

«Έχουμε πάρει μέτρα, θα δούμε την αποτελεσματικότητά τους και αν χρειαστεί θα παρθούν κι άλλα μέτρα», ανέφερε ο Θ. Πλεύρης.

«Έχουμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα που στο 90% αφορούν μη εμβολιασμένους, όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί αυτοί κινδυνεύουν. Όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει lockdown. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος, πιέζεται όλη η Ευρώπη και προηγούμαστε σε σχέση με άλλες χώρες».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και για το θέμα που έχει προκύψει για την αναβολή μέχρι και το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στα νοσοκομεία.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν», δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση και με ιδιωτικές κλινικές εάν χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία σε αυτές.

Ειδικότερα, για την Αττική τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία» και πρόσθεσε πως με τη χθεσινή επιστολή προς τα νοσοκομεία, ουσιαστικά, «δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις, εάν χρειαστεί, να περιορίσουν τα χειρουργεία».

Ωστόσο, ο Θ. Πλεύρης επανέλαβε ότι ακόμα και στις επιβαρυμένες περιοχές, όπου πλέον υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, «δεν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, ο περιορισμός θα είναι στο απολύτως απαραίτητο».

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που πιέζονται, είμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές να καλυφθούν και να γίνουν εκεί. Χειρουργεία δεν θα πάνε πίσω. Όλα τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται, σε ορισμένα νοσοκομεία ειδικά συγκεκριμένων περιοχών που πιέζονται πάρα πολύ ούτως ή άλλως έχουν περιορίσει χειρουργεία και τα δίνουν σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές», σχολίασε. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στον πρόεδρο των Βρετανών βιομηχάνων: Η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις

Τσίπρας για think tank: Τα «καλύτερα μυαλά της χώρας» στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ – 30 ονόματα, 16 θεματικές

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:09