Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πανεύκολο και απολαυστικό γλύκισμα που θυμίζει πολίτικο χαλβά με γάλα και κακάο, σερβιρισμένο σε ατομικές μερίδες. Είναι εύκολο και οικονομικό και ετοιμάζεται σε 10 λεπτά μόνο.
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη (180 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό (150 γραμμάρια)
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κάψουλα βανιλίνη ή ένα φακελάκι βανίλιας
Για την επικάλυψη
Ινδοκάρυδο
Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης πούδρα
Αρχικά βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κακάο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Βάλτε το στη φωτιά και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μίγμα βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αφήστε το για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τη βανιλίνη, προσέχοντας να πάει παντού.
Βρέξτε με λίγο νερό ένα μικρό τετράγωνο πυρέξ και αδειάστε το μίγμα, ισιώνοντας με μια σπάτουλα την επιφάνειά του. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά. Ύστερα, βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει καλά. Αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε μια πιατέλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίστε το σε τετράγωνα κομμάτια. Βουτήξτε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές σε ινδοκάρυδο ή φιστίκι Αιγίνης σε πούδρα και σερβίρετε!
Διαβάστε επίσης
Κλασσικό και αξεπέραστο σαγανάκι με τυρί Μετσόβου
Πολυχρηστικό άλειμμα κρέμας κάστανου
Τσιπούρα στο φούρνο, με πατάτες και ελιές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.