search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:23
MENU CLOSE

ΠΑΟΚ: Οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό

29.11.2021 18:01
PAOK-epeisodia

Δεν του έφτανε που έχασε από τον αιώνιο αντίπαλό του μετά από 11 χρόνια, δεν του φτάνει που είναι αντιμέτωπος με ποινές για τα όσα διαδραματίστηκαν με την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, έχει να αντιμετωπίσει και νέο πονοκέφαλο.

Ο λόγος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είναι πλέον αντιμέτωπη και με την κατηγορία για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Για την ακρίβεια οι υπεύθυνοι του γηπέδου της Τούμπας που ελέγχουν τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά.

Συγκεκριμένα, τρεις συλληφθέντες (από τους τέσσερις συνολικά) από τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα για είσοδο στο γήπεδο, τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Υπό αυτές τις συνθήκες η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στους τρεις παραπάνω, εκτός από τις συνδεόμενες με τα επεισόδια κατηγορίες, επιπλέον κατηγορία για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών (285 ΠΚ).

Μάλιστα το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή, με τον υπ. Υγείας, Θάνο Πλεύρη να λέει σε παρέμβασή του πως «εκτός από τις κυρώσεις για τα περιστατικά βίας θα επιβληθούν και κυρώσεις για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι από τις χθεσινές συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια ομάδα δεν έκανε σωστά τον έλεγχο για τον κόσμο που μπήκε μέσα» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Θάνος Πλεύρης.

Και συνέχισε: «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δίνεται να υπάρχει κόσμος σε κάποιους χώρους αρκεί να είναι εμβολιασμένοι σε αυτό δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της πολιτείας. Όσοι δεν το τηρούν θα υποστούν κυρώσεις και θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο».

«Κατανοώ ότι δεν μπορείς εύκολα να βλέπεις στα γήπεδα ποιοι φορούν μάσκα και ποιοι όχι. Αλλά αν είναι ή όχι εμβολιασμένος μπορείς να το τηρήσεις και αν δεν το κάνεις θα υποστείς τις κυρώσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι και ποινικές λόγω της έκθεσης των υπόλοιπων φιλάθλων στον κίνδυνο της διασποράς» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες, τρεις Έλληνες και ένας Σέρβος (ηλικίας 21 έως 40 ετών) παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη και αποφάσισε να μην τους αφήσει ελεύθερους.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Αποσωληνώθηκε το δύο μηνών βρέφος με κορωνοϊό

Big Brother: Ποιος θα είναι ο τελευταίος αρχηγός της φετινής σεζόν; (Video)

Κύπρος: Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο Ρωσίδων – «Γεμάτο αίματα το σπίτι», λέει γείτονας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:23