search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο στη Γερμανία – Lockdown για τους ανεμβολίαστους

02.12.2021 16:17
germany-xmas-kovid-new

Η Γερμανία αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με την Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε η Μέρκελ μετά τη διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, τα μέτρα αποτελούν μια «πράξη εθνικής αλληλεγγύης», με το βλέμμα στην τεράστια επιβάρυνση που υφίσταται κατά τόπους το σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, η πρόσβαση σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, εστίασης και ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα κλπ), θα επιτρέπεται στο εξής μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αναρρώσει από τη νόσο (Κανόνας 2G), ενώ κατά περίπτωση θα μπορεί να επιβληθεί και ο Κανόνας 2G+, δηλαδή να απαιτείται επιπλέον και αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ.

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, οι αποφάσεις για περαιτέρω περιορισμό των ανεμβολίαστων οφείλονται στο ακόμη μεγάλο εμβολιαστικό κενό. Όσο περισσότεροι δεν εμβολιάζονται, τόσο περισσότεροι περιορισμοί είναι απαραίτητοι, εξήγησε.

Τα νυχτερινά κλαμπ και οι ντισκοτέκ θα παραμένουν κλειστά όταν ο δείκτης νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών υπερβεί το 350, ενώ σε αυτή την περίπτωση θα επιβάλλονται περιορισμοί ακόμη και στην συγκέντρωση εμβολιασμένων και ιαθέντων: έως 50 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και έως 200 σε εξωτερικούς.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ένα σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το οποίο υποστηρίζεται από τον νέο καγκελάριο, θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο για να τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

«Διαφημίσαμε τον εμβολιασμό με όλους τους τρόπους. Σε αυτή την κατάσταση όμως επιβάλλεται να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Αν ήμουν στο Κοινοβούλιο, θα μπορούσα να πω ότι θα το υπερψήφιζα. Είχαμε όλοι την ελπίδα ότι η ελεύθερη βούληση θα γινόταν καλύτερα αποδεκτή. Με θλίβει το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα τόσο ισχυρό τέταρτο κύμα» δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε ό,τι αφορά τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού. Η απερχόμενη καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητείται η ισχύς να περιοριστεί στους εννέα μήνες. Στην μεταβατική περίοδο πάντως όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, ανανεώνοντας το εμβολιαστικό τους στάτους, διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σολτς από την πλευρά του επανέλαβε την έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό, υπενθυμίζοντας τον στόχο των 30 εκατομμυρίων εμβολίων έως τα Χριστούγεννα. «Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο και μια μεγάλη πρόκληση σε τεχνικό επίπεδο και μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν συνεισφέρουν όλοι», ανέφερε, για να προσθέσει: «Αν είχαμε υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, δεν θα συζητούσαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Ερντογάν άλλαξε… νύχτα υπουργό Οικονομικών

Στην Κύπρο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος – Η ατζέντα της επίσκεψης (Video)

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικό να εκτελεί με εννέα σφαίρες άνθρωπο σε αναπηρικό καροτσάκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00