search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:51
MENU CLOSE

Πολάκης: Άσχετε.

Μητσοτάκης: Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Ανεβάστε την μάσκα σας, σας παρακαλώ.

Πολάκης: Είστε άσχετος.

Μητσοτάκης: Σας τιμά κ. Τσίπρα αυτή η εικόνα; Με το χέρι στην καρδιά. Ενός τέως υπουργού Υγείας με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ αντιεμβολιαστών. 

Ο διάλογος διημείφθη πριν λίγες μέρες με αφορμή την τροπολογία  που κατατέθηκε στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων άνω των 60 ετών και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ ανά μήνα για όσους δεν σπεύσουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους έως την 16η Ιανουαρίου 2022.

Εκτός από το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό διάλογο, ο κύριος Τσίπρας ως μέγας εμπνευστής της προοδευτικής παράταξης, χαρακτήρισε το πρόστιμο ταξικό. Πιο λαϊκά ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης επειδή μισεί υπαρξιακά  τους φτωχούς, σε κάθε ευκαιρία τους χαρατσώνει γιατί ηδονίζεται να τους βλέπει να καταστρέφονται. Δεν γνωρίζω ειλικρινά σε ποιο κοινό απευθύνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, δεν γνωρίζω τι προσδοκά να αποκομίσει αντιστρέφοντας διαστροφικά την πραγματικότητα. Πολλές φορές, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό περιγράφει μέχρι κεραίας τον εαυτό του! 

Ωστόσο, ο κύριος Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν περνά πλέον η τακτική του να εμφανίζει την πολιτική ως βάλτο, καθώς είναι ο ίδιος χωμένος ως τα μπούνια μέσα σ’ αυτόν έχοντας καταντήσει ένα φτηνό θέαμα, γεμάτο ψεύδη, φιλοδοξίες και καιροσκοπισμό. Η προσφιλής του μέθοδος της συκοφάντησης των πάντων περιγράφει τον εαυτό του.

Το πρόβλημα δεν είναι ο πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά, αμοραλισμός του κυρίου Τσίπρα. Το πρόβλημα είναι  ότι οι θεσμοί  που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν το κύρος τους και απαξιώνονται, πράγμα που βλάπτει το πολίτευμα. Στην συγκεκριμένη φάση, είναι προφανές ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στον απαιτητικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να μην μακρηγορούμε, αυτοί οι προφανείς λόγοι καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ ως ΠΑΣΟΚ καθώς είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που σέβεται ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις τον πολιτικό του ρόλο. Το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ έπαιξε κατά την τελευταία δεκαετία καθοριστικό ρόλο στην σωτηρία της χώρας  επωμιζόμενο ένα κόστος δυσανάλογο και άδικο στους ώμους του. Εκτός από δίκαιο είναι και εθνικά αναγκαίο να επανέλθει, να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις παρούσες συγκυρίες αποτελεί εθνική ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα αξιόπιστο πολιτικό σύστημα όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιτελούν το πατριωτικό τους καθήκον

Για αυτό, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η προσέλευση πρέπει να είναι μαζική εάν θέλουμε ένα αξιόπιστο πολιτικό σύστημα που να σέβεται και να υπηρετεί τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας και όχι να την υπονομεύει. Την Κυριακή είναι επιτακτική η ανάγκη, το ΚΙΝΑΛ να αποδοθεί στο λαό ως ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι το πρόβλημα της δημοκρατίας μας δεν είναι οι κομματικές αντιπαλότητες αλλά η αφοσίωση των κομμάτων στην Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Το ΠΑΣΟΚ, την τελευταία δεκαετία της βαθιάς απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, επέδειξε μια πρωτοφανή πατριωτική στάση αψηφώντας το κομματικό συμφέρον και προτάσσοντας το εθνικό. Αυτό, ωστόσο, θα το θυμίσουμε αναλυτικά μιαν άλλη στιγμή. Προς ώρας, την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι για την δημοκρατία και την κοινοβουλευτική αναβάθμισή της.  

Διαβάστε επίσης:

«Το ελληνικό τελεσίγραφο στον κ. Ράμα…»

Ευρωπαϊκή «γραμμή» για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προϋπολογισμός 2022: Ένα κυβερνητικό άλμα στο κενό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42