search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Άνγκελα Μέρκελ: Στο σούπερ μάρκετ η συνταξιούχος πια καγκελάριος

10.12.2021 15:40
merkel987-new

Το σούπερ μάρκετ  της γειτονιάς της στο Βερολίνο ήταν ένα από τους πρώτα σημεία που βρέθηκε η πρώην πια καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αφού παρέδωσε την εξουσία της Γερμανίας στο νικητή των εκλογών του Σεπτεμβρίου Όλαφ Σολτς.

Η τέως καγκελάριος της Γερμανίας εθεάθη το πρωί της Πέμπτης να αποχωρεί από την οικία της και να πηγαίνει στο αγαπημένο της σούπερ μάρκετ μαζί με τον σωματοφύλακά της και μάλιστα να σπρώχνει καροτσάκι του σούπερ μάρκετ στο «Hit Ullirich» του Βερολίνου. Μετά την ολοκλήρωση των αγορών της κατευθύνθηκε στο γραφείο που διατηρεί ως πρώην καγκελάριος.

Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ήταν από παλιά αγαπημένη συνήθεια της Μέρκελ ακόμη και όταν ήταν στην ενεργό δράση, κάτι που συνεχίζει και σήμερα, και μάλιστα με το ίδια εμφάνιση στυλιστικά , όπως φαίνεται από τη φωτογραφία της εφημερίδας «Bild» που την απεικονίζει να κάνει τις αγορές της φορώντας μοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι.

Η «χρυσή» συνταξιούχος

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, ο μηνιαίος μισθός της Μέρκελ είναι 25.000 ευρώ, συν άλλα 10.000 ευρώ τον μήνα ως βουλευτής στην ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag), στην οποία ανήκε για περισσότερα από 30 χρόνια.

Για τους επόμενους τρεις μήνες θα συνεχίσει να λαμβάνει το μισθό της και στη συνέχεια το μισό ποσό για 21 μήνες, ως μεταβατικό μισθό, ενώ η σύνταξη που θα λάβει υπολογίζεται σε 15.000 ευρώ το μήνα φυσικά.

Όπως υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος, μαζί με το σύζυγό της, Γιοαχίμ Ζάουερ, δεν αποκλείεται να περνούν μεγαλύτερο διάστημα στην Ιταλία καθώς εκείνος είναι μέλος στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο από τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης:

Τζουλιάν Ασάνζ: Το ανώτατο δικαστήριο άνοιξε δρόμο για έκδοση στις ΗΠΑ

NASA: Εκτόξευσε το νέο τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ IXPE για να «ξεκλειδώσει» τα μεγαλύτερα μυστικά του σύμπαντος (Video)

Μεξικό: Τουλάχιστον 53 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:48