search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:50
MENU CLOSE

Μεξικό: Τουλάχιστον 53 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα (photos/video)

10.12.2021 09:13
mexico2

Πενήντα τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη όταν φορτηγό που τους μετέφερε στο νοτιοανατολικό Μεξικό ανατράπηκε, ανέφερε η εισαγγελία, αναθεωρώντας προς το χειρότερο τον απολογισμό των θυμάτων.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 49 νεκρούς από το τροχαίο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 53 νεκρούς και άλλοι τρεις άνθρωποι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελία, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας στην μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, επρόκειτο κυρίως για πολίτες της γειτονικής Γουατεμάλας. Νωρίτερα αναφέρθηκε πως πολλά θύματα ήταν υπήκοοι Ονδούρας.

Η μεταφορά με φορτηγά μεταναστών κυρίως από την κεντρική Αμερική –που αποπειρώνται να φθάσουν στις ΗΠΑ με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, θα σωθούν από τη βία των συμμοριών και την ανέχεια στις πατρίδες τους– είναι συνηθισμένη μέθοδος των διακινητών.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος στις κυπριακές φυλακές με…καλεσμένο το Netflix

Ρώσος αξιωματούχος προειδοποιεί: Πιθανή νέα «κρίση των πυραύλων»

Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Συνελήφθη άνδρας με όπλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:48