search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:31
MENU CLOSE

Τζούλιαν Ασάνζ: Το ανώτατο δικαστήριο άνοιξε δρόμο για έκδοση στις ΗΠΑ

10.12.2021 13:14
asanz_new

Αντιμέτωπος με την άμεση έκδοσή του στις ΗΠΑ είναι πλέον ο Τζούλιαν Ασάνζ, μετά την απόφαση που εξέδωσε το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση που είχε υποβάλει η Ουάσιγκτον και αποφάνθηκε πως ο ιδρυτής των Wikileaks μπορεί να εκδοθεί και να δικαστεί σε αμερικανικό έδαφος, με τις κατηγορίες της προδοσίας και του «σπασίματος» των συστημάτων ασφαλείας των κυβερνητικών και κρατικών υπολογιστών.

«Το δικαστήριο επιτρέπει την έφεση», δήλωσε ο δικαστής Τίμοθι Χόλροϊντ.

Τον Ιανουάριο η Βρετανίδα δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ απέρριψε το αίτημα της Ουάσινγκτον να εκδοθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αυτοκτονήσει.

Όμως η Ουάσινγκτον άσκησε έφεση στην απόφαση αμφισβητώντας κυρίως την αξιοπιστία ενός ειδικού που κατέθεσε υπέρ του Ασάνζ και σχετικά με την ευαίσθητη ψυχική του υγεία.

Στις ΗΠΑ, ο Ασάνζ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 175 χρόνια κάθειρξη για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων, μια υπόθεση την οποία οι υπερασπιστές του έχουν χαρακτηρίσει πολιτική και επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Εκτόξευσε το νέο τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ IXPE για να «ξεκλειδώσει» τα μεγαλύτερα μυστικά του σύμπαντος (Video)

Μεξικό: Τουλάχιστον 53 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα (photos/video)

Μακρόν: ΕΕ ισχυρή στον κόσμο, ο στόχος της γαλλικής προεδρίας – Τι είπε για Βαλκάνια, Σαχέλ, Κίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06