search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:28
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Λύματα: Έκρηξη του ιικού φορτίου στην Κρήτη – Αύξηση 258% στο Ρέθυμνο και 109% στο Ηράκλειο

14.12.2021 18:44
limata_koronoios

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα στις 6 από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 6 έως 12 Δεκεμβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου.

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις 13 περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο. Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-33%), στη Λάρισα (-36%), στην Αλεξανδρούπολη (-45%) και στην Πάτρα (-69%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (-21%) και στη Θεσσαλονίκη (-22%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις τέσσερεις πόλεις της Κρήτης που ελέγχονται από το ΕΔΕΛ. Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε καθαρή αύξηση στον ‘Αγιο Νικόλαο (+45%), στα Χανιά (+84%), στο Ηράκλειο (+109%) και στο Ρέθυμνο (+258%).

Οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+25%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (-2%) και στην Αττική (-3%).

Διαβάστε επίσης

Νέα εποχή για το ξενοδοχείο Hilton: Μετατρέπεται σε Conrad με συμφωνία μαμούθ

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Κρύο και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρετά τη Ροζίτα Σώκου: «Σαν να ξαναέχασα μια μάνα… »

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:26