search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Πούτιν σε Μακρόν: Ζήτησε να μη στείλει το ΝΑΤΟ εξοπλισμούς στην Ουκρανία

14.12.2021 18:40
Τι συζήτησαν Πούτιν - Μακρόν - Media

Συνομιλίες με το Παρίσι για το θέμα της Ουκρανίας επιθυμεί η Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν διεμήνυσε ότι η Μόσχα επιθυμεί άμεσες συνομιλίες με τις δυτικές χώρες για να αποτραπεί η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

«Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης έναρξης διεθνών διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση νομικά δεσμευτικών εγγυήσεων που θα αποκλείουν οποιαδήποτε περαιτέρω προώθηση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και την εγκατάσταση σε γειτονικά κράτη, πρωτίστως στην Ουκρανία, εξοπλισμών που συνιστούν απειλή για την Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν είχε διατυπώσει παρόμοιο αίτημα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα και κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τη Δευτέρα τον Ρώσο πρόεδρο κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του, ότι οποιαδήποτε αποσταθεροποιητική δράση κατά της Ουκρανίας θα ήταν ένα στρατηγικό λάθος με σημαντικές συνέπειες, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι χρειάζονται άμεσες συνομιλίες για να αποτραπεί η προώθηση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία για την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αποσταθεροποιητική δράση θα μπορούσε να είναι ένα στρατηγικό λάθος το οποίο θα είχε σημαντικές συνέπειες», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός «εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και επανέλαβε το ενδιαφέρον του να συνεργασθούν μέσω της διπλωματικής οδού για την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων».

Διαβάστε επίσης:
Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις: Για «υποκρισία» κατηγορεί η ΝΔ τον Τσίπρα

Εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη: Απαραίτητη η τρίτη δόση τρεις μήνες μετά τη δεύτερη

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Πόσο άνανδρο αυτό που έκανε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:32