search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:09
MENU CLOSE

Η επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο Παπούλια

27.12.2021 14:53
TSIPRAS PAPOULIAS NEW

Δεν ικανοποίησε τη Νέα Δημοκρατία η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

Αντιθέτως, με ανακοίνωσή της επέλεξε να «επιπλήξει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπαινισσόμενη (η ΝΔ) η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική.

Την θεωρεί δε μάλλον ελλιπή και μισή αφού, όπως σημειώνει το κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν περιέχει «αναστοχασμό» και αυτοκριτική.

Αυτοκριτική για τα «μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια.

Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους ‘’μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία’’». Περαιτέρω, σημειώνει ότι «τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Κοινώς την ημέρα του θανάτου του Κάρολου Παπούλια και επικαλούμενη τον εκλιπόντα, η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το παρελθόν και του ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης για το μέλλον.

Μπορεί να πει κανείς ότι διατύπωσε μια θεμιτή κριτική, κάτι που ενδεχομένως θα είχε περισσότερη ισχύ αν άφηνε να περάσει έστω μια μέρα. Ωστόσο η γαλάζια παράταξη επέδειξε αξιοσημείωτη βιασύνη καθώς επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ άμεσα και με επίσημη ανακοίνωση, ρισκάροντας μια αντιπαράθεση στο όνομα του Κάρολου Παπούλια την ημέρα του θανάτου του.

Είναι αυτή η στάση μια ένδειξη της πίεσης που υφίσταται τελευταία η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας. Ενδεχομένως.

Μοιάζει με προσπάθεια να τροφοδοτήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, το οποίο δείχνει σημάδια ελαφράς υποχώρησης, καθώς 2,5 χρόνια μετά και λόγω του εκτροχιασμού της πανδημίας η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση αρχίζει και γίνεται φανερή.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της Prorata στην οποία καταγράφεται ότι 44% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές, ενώ το 43% διαφωνεί.

Το να εμφανίζεται η κοινή γνώμη μοιρασμένη με τις αρνητικές γνώμες οριακά υψηλότερες προφανώς δεν είναι αμελητέο στοιχείο για την κυβέρνηση η οποία αντέδρασε με προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον το κλίμα δεν είναι ευχάριστο για την κυβέρνηση, τα μέτωπα της πανδημίας υγειονομικά και οικονομικά, αναζωπυρώνονται διαρκώς, η δυσαρέσκεια εντείνεται και η νευρικότητα καταλαμβάνει την κυβέρνηση και την κυβερνητική παράταξη.

Διαβάστε επίσης

Η εκδικητική πορνογραφία ως αυτοτελές σεξουαλικό αδίκημα

Του άνδρα τού πολλά βαρύ…

Ο διχασμός κοινωνίας και πολιτικής εξουσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42