search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:23
MENU CLOSE

Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

29.12.2021 19:16
Seismos_new

Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:47 της Τετάρτης στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Άρβης.

Η δόνηση είχε επίκεντρο στα 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης, με εστιακό βάθος στα 59,1 χιλιόμετρα.

Η νέα δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο με την πρωινή των 5,7 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο.

Τι δήλωσαν οι σεισμολόγοι

Σε δηλώσεις του στον Alpha, ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, καθώς το εστιακό βάθος είναι μεγάλο και το επίκεντρο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις παράκτιες περιοχές».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα πρέπει να σταθούμε στην ευρύτερη εικόνα, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί μία εκτεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κρήτης».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη για τον πρωινό σεισμό, δήλωσε πως αν και σημειώθηκε σε σημαντικό εστιακό βάθος, διερευνάται το αίτιο γένεσης.

Φαινομενικά όπως επεσήμανε, ο νέος αυτός σεισμός δε φαίνεται εκ πρώτης να συνδέεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, όμως η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στο νησί τους τελευταίους 8 μήνες ανησυχεί τους ειδικούς.

«Ο νέος σεισμός μας βάζει σε διαδικασία διερεύνησης. Μάλλον πρόκειται για ένα ρήγμα πάνω στο τόξο και με βάση αυτό δεν περιμένουμε πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα. Ελπίζουμε να μην συνδέεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, όμως μας ανησυχεί ιδαίτερα η διέγερση στο θαλάσιο χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Απειλούν με γιαούρτωμα τον Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Στοχοποίησαν τον πρωθυπουργό, μετά τη σύζυγό του, τώρα τα παιδιά του»

Νέα μέτρα: Αντίθετος ο Αυγενάκης με το 10% στα γήπεδα – «Ανεφάρμοστη απόφαση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:22