search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:42
MENU CLOSE

Επίδομα 534 ευρώ: Η λίστα των ΚΑΔ που δικαιούνται αναστολές συμβάσεων τον Ιανουάριο (Video)

03.01.2022 12:03
ergazomenos_estiasi_new

Γνωστές έγιναν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής σύμβασεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο για επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε απαγόρευση μουσικής και περιορίστηκε η λειτουργία έως τα μεσάνυχτα με εντολή δημόσιας αρχής.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχεί σε τριάντα ημέρες.

Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται, τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε ολόκληρο τον μήνα.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας, και κατά συνέπεια ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζόμενους του.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη χρήση του μέτρου μπορούν να κάνουν οι παρακάτω επιχειρήσεις με τα ακόλουθα ΚΑΔ:

Οι ως άνω επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν σε αναστολή για τον Ιανουάριο τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και την 30η Δεκεμβρίου 2021 με υπεύθυνη δήλωση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και υποχρεούνται να μην προβούν σε απολύσεις για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή.

Επιπρόσθετα, μπορούν να κάνουν χρήση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δεν τελούν σε αναστολή.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινές εκπτώσεις: Πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ: Τα επιδόματα και οι συντάξεις που καταβάλλονται από σήμερα

Είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του ευρώ – Ιστορική αναδρομή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41