search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:02
MENU CLOSE

Αυστραλία: Δεν δέχτηκαν τη βίζα του Τζόκοβιτς

05.01.2022 17:36
djocovits-new

Δεν έγινε δεκτή η βίζα του κορυφαίου Σέρβου τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τζόκοβιτς δεν είχε την ενδεδειγμένη βίζα εισόδου στη χώρα. Ενώ προσγειώθηκε κανονικά στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, διαπιστώθηκε ότι η βίζα που είχε υποβάλει δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε ανεμβολίαστους.

Όπως έγινε γνωστό, η συνοριακή αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια να δεχτεί την βίζα του Σέρβου, αίτημα που -όπως γνωστοποίησε η βουλευτής Τζάλα Πούλφορντ- απορρίφθηκε.

Στο μεταξύ, η είδηση για την «ειδική μεταχείριση» του κορυφαίου Σέρβου τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς, προκάλεσε οργή στην Αυστραλία.

Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας, που παραμένει ανεμβολίαστος, κατάφερε να εξασφαλίσει ιατρική εξαίρεση, χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της συγκεκριμένης απόφασης.

Η οργή στη χώρα που έχει ζήσει απανωτά σκληρά lockdown, οδηγεί ακόμα και σε συζητήσεις για μποϊκοτάζ του τουρνουά, ή αποδοκιμασία του Τζόκοβιτς.

Ιατρική εξαίρεση έχει εξασφαλιστεί για άλλους τέσσερις αθλητές, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί. Στον αντίποδα, απαγορεύτηκε σε Ρωσίδα τενίστρια να αγωνιστεί γιατί έχει εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, που δεν αναγνωρίζει η Καμπέρα.

Επιστρέφοντας στον Τζόκοβιτς,η συμμετοχή του στο Australian Open δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού εκκρεμεί ακόμα η διαδικασία ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για ιατρική εξαίρεση Τζόκοβιτς: «Επαρκή στοιχεία ή… σπίτι του με το πρώτο αεροπλάνο»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον ανακοίνωσε σήμερα (5/1) ότι θα ζητηθούν αποδείξεις από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι η «ιατρική εξαίρεση» που έλαβε για να συμμετάσχει στο «Australian Open» είναι δικαιολογημένη, διαφορετικά ο Σέρβος θα σταλεί «σπίτι του με το πρώτο αεροπλάνο».

«Περιμένουμε να να μας παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την ιατρική εξαίρεση», είπε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου. «Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλον και θα επιστρέψει στο σπίτι με το πρώτο αεροπλάνο. Δεν θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Τζόκοβιτς», επέμεινε.

«Να δώσει εξηγήσεις»

Ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, προέτρεψε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποκαλύψει τον λόγο της «ιατρικής εξαίρεσης» που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αν και ο Σέρβος άσος δεν έχει πει ποτέ εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι κατά της Covid-19.

«Σίγουρα θα ήταν χρήσιμο αν ο Νόβακ εξηγούσε τους όρους υπό τους οποίους έκανε αίτηση κι έλαβε εξαίρεση», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Τάιλι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τένις.

«Τον ενθαρρύνω να μιλήσει γι΄ αυτό με την κοινότητα… Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια και θα εκτιμούσα κάποια σχόλια», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Τάιλι αρνήθηκε ότι ο Τζόκοβιτς είχε προνομιακή μεταχείριση για να λάβει μια τέτοια εξαίρεση, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που εποπτεύεται από τις αυστραλιανές αρχές κι αυτές της Πολιτείας της Βικτώριας.

«Συνολικά 26 παίκτες ή μέλη του προσωπικού, από τους περίπου 3.000 που αναμένονται στην Αυστραλία, έχουν υποβάλει αίτηση για εξαίρεση και μόνο λίγοι την έχουν λάβει», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Βοτανικός-διπλή ανάπλαση: Στον Παναθηναϊκό για 49 έτη το 15% των εσόδων

Αργυρούπολη: Σφοδρό τροχαίο – Ένας τραυματίας (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:58